Haberler

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesinde Anaokulu Açıldı

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda İşadamı Halil Paydaş Tarafından Yaptırılan 2 Katlı 4 Derslikli Halil Paydaş Anaokulu Törenle Açıldı.

Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda işadamı Halil Paydaş tarafından yaptırılan 2 katlı 4 derslikli Halil Paydaş Anaokulu törenle açıldı.

Suruç ilçesinde düzenlenen törene Vali Yusuf Yavaşcan, Suruç İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk, işadamı Halil Paydaş, Şanlıurfa Milli Eğitim müdürü Mehmet Küçük, daire amirleri katıldı.

Şanlıurfa Valisi Şükrü Yavaşcan eğitim yatırımlarına ihtiyacın arttığını belirterek, “İlimizde son yıllarda GAP Projesi ile birlikte yaşanan gelişmelere tabi olarak eğitim yatırımlarına ihtiyaç daha da önem kazanmıştır. İlimizde artan nüfusla birlikte okul yapımlarında büyük önem verilmiş, son iki yıl içerisinde hem okul öncesi hem de ilköğretim de mevcut dersliklerin yarısından fazlası derslik yapılarak hizmete açılmıştır. Bugün yaşadığımız dünyada gelişen ülkeler okul öncesine büyük önem verilmekte, okullaşma oranlarını yüzde 100'e çıkarma gayretleri içerisinde bulunmaktadır. Ülkemizde son yıllarda bu eğitim kademesi önemi üzerinde durularak, bir çok okul ve ana sınıfları açılmaktadır. Çünkü çocuklarımızın okul öncesi eğitimde ilköğretim kademesine hazır hale gelebilmeleri için, okul öncesinde sosyal, kültürel, istenilen davranışları kazandırmak önem kazanmaktadır. Son üç yıl içerisinde ilimizde okul öncesinde fiziki açıdan büyük gelişmeler yaşanmaktadır. Bu alanda yeni yapılan ana okullarımız ve ana sınıflarıyla yüzde 16 düzeyine ulaşmıştır. Halen ilimizde 15 Anaokulu, 707 anasınıfında toplam 14 bin 302 öğrencimiz eğitim görmektedir. Bu olumlu gelişmelere rağmen ilimizde hızla artan nüfusa paralel olarak okul ve ana okul yapımı büyük önem taşımaktadır. Devletimizin ve Valiliğimizin bu konudaki çalışmalarını hayırsever vatandaşlarımızın da katılımlarının artarak devam edeceğini umut ediyor ve bekliyoruz" dedi.

İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk ise konuşmasında, "0-6 yaş arası dönem çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Beyin gelişiminin geliştiği dönemdir. Çocukların zihinsel ve kişilik gelişiminin yüzde yetmişi 0-6 yaş arasında tamlamaktadır. Bugün Avrupa ülkelerinin çoğunda okul öncesi eğitim oranı yüzde 100'ler seviyesinde iken, ne yazık ki, ülkemizde bu oran yüzde 15'lerdedir. Bugün itibarıyla Suruç ilçemizde 2 müstakil ana okul olmak üzere 25 ana sınıfı ile okul öncesi eğitim gerçekleştirilmektedir. Okul öncesi eğitim oranımız yüzde 15'ler seviyesindedir. Hedefimiz önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bu oranı daha artırmaktır" diye konuştu.

Anaokulunun açılışında konuşan işadamı Halil Paydaş, "Devletten her şeyi beklemek çok yanlış olur. Biz işadamları da okul yaparak büyük hayırlar işleriz. Her şeyin başı okuldur. Çağdaş bir ülkeyi yaratmak istiyorsak, aydın bir Türkiye yaratmak istiyorsak, yatırımlarımızı okullara yapmalıyız. En büyük yatırım fabrikalara yapılan yatırım değildir. Eğer faydalı yatırımlar yapmak istiyorsak, biz işadamlarına düşen görev fabrikaların yanı sıra okullara yatırım yapmalıyız. Çünkü ülkemizin beyin takımlarına ihtiyacı vardır. Bir ülkenin kalkınmasındaki en önemli faktör, beyin takımını oluşturmaktadır. Bu beyin takımı ancak eğitimle oluşur. Onun için tüm iş adamlarımızı yatırımlarının bir kısmını da eğitime harcamasına davet ediyorum. Bu okulun yapımına bizleri teşvik eden sayın valimize teşekkür ediyorum" dedi.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, anaokulu yapımını yaparak bağışta bulunan işadamı Halil Paydaş'a plaket, öğrencilere hediyeler verdi.

(GD-ST-ST-Y)

18.04.2007 17:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title