Haberler

Salihlili Kadınlar Manisa'yı Gezdi

Manisa Belediyesi'nin desteğiyle Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin organizatörlüğünde devam eden Haydi Kadınlar Manisa'ya projesinin bu haftaki ilk etap konukları Salihlili kadınlar oldu.
Salihli'nin Poyrazdamları, Gökçeköy, Bezirganlı, Erdelek,...

Manisa Belediyesi'nin desteğiyle Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin organizatörlüğünde devam eden Haydi Kadınlar Manisa'ya projesinin bu haftaki ilk etap konukları Salihlili kadınlar oldu.

Salihli'nin Poyrazdamları, Gökçeköy, Bezirganlı, Erdelek, İğdecik, Akören, Emiracılı gibi farklı köylerinden Manisa Belediyesi'nin kendileri için tahsis ettiği 4 otobüsle kente gelen yaklaşık 100 kişilik bayan gurubunun ilk durağı Atatürk Gençlik Merkezi oldu. Bayanlara Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu, gönüllü rehber Canan Çağlayan Akyüz, Kadın Meclisi Üyesi Şükran Kaya, Salihli Kasabaları ve Köyleri Yardımlaşma, Eğitim, Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Candan ile dernek yöneticileri eşlik etti. Bayanların ikinci durağı olan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nda Çanakkale Zaferi'nin ülkemiz ve Manisa için önemine yönelik tarihi bilgi verildi. Gezinin sabahki bölümü Laleli Çocuk Kültür Sanat Merkezi ve Magnesia Alışveriş Merkezi ziyaretleri ile tamamlandı. Bayanlar Manisa Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi'nde verilen öğle yemeğinde ağırlanmalarının sonrasında Sultan Cami, Muradiye Camii ve Saruhan Bey Türbesi'ni gezdi.

"HİZMETLERİMİZİ ARTTIRMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR"

Sultan Kafe'de verilen çay molasında ağırlanan Salihlili bayanlara Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Başkan Ergün'ün eşi Şeyda Ergün de katıldı. Başkan Ergün'ü alkışlarla karşılayan bayanlar, kendisinden övgü dolu sözlerle bahsetti. Başkan Ergün, öncelikle projeye dahil oldukları için Salihlili hemşerilerine teşekkür ederek, "Salihli'nin belde ve köylerinden kalkıp buraya geldiğiniz ve projeye ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyor, büyüklerimin de ellerinden öpüyorum. Bizler son yıllarda yaşadığı güzel değişim atağıyla Ege Bölgesi'nin parlayan yıldızı olan Manisa'mızın değişimini sizlerle paylaşmak istedik. Geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana projemiz dahilinde binlerce bayan hemşerimizi Manisa'da ağırladık. Sağolsunlar onlar da sizler gibi büyük heyecan ve keyifle kentimizi gezdiler, buradan ayrılırken de kendilerini mutlu bir şekilde uğurlamanın hazzını yaşadık. Çok şükür ki Manisalı hemşerilerimizin hizmetlerimizden memnun olduğuna ve Manisa'da yaşamaktan mutlu olduklarına şahidiz. Allah nasip ederse bu hizmetlerimiz durmadan devam edecek. Manisamız'ı ayrım yapmadan, güzel hizmetlerle ilçeleri, köyleri ve beldeleriyle çok daha iyi noktalara taşıyacağız. Buranın güzelliklerini Allah nasip ederse 1 Nisan itibariyle büyükşehir kapsamında yasa ve kanunların nezninde ilçe, belde ve köylerimizde sürdüreceğiz. Her hizmeti Salihli ilçemiz de dahil olmak üzere eşit olarak her noktaya taşımak boynumuzun borcudur. Herşey hakkımızda hayırlı olsun" dedi.

KADINLAR ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ ANITI'NA HAYRAN KALDI

Sabah saatlerinde gezdikleri Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu çok beğendiklerini ifade eden bayanlara teşekkür eden Başkan Ergün, "Geçmişte bu ülkeyi bize emanet etmiş başta Mustafa Kemal Atatürk ve Çanakkale Zaferi'nde şehit olmuş değerli büyüklerimizin anısını yaşatmak istedik. Manisa Belediyesi olarak kentimize kazandırdığımız bu güzel yapı şehitlerimizin anısınadır. Allah onları nur içinde yatırsın" dedi.

CENGİZ ERGÜN ADINI DUYAR DUYMAZ KOŞTULAR

Başkan Ergün'ün konuşmasının ardından Salihli Kasabası ve Köyleri Yardımlaşma, Eğitim, Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Candan bir konuşma yaptı. Başkan Ergün'ün hizmetteki hızını ve heyecanını yakından gördüklerini belirten Candan şöyle konuştu, "Sayın Cengiz Ergün tam bir gönül insanı, adam gibi bir adam. Sağolsunlar kendileri de bizlerle tanışmak istediler. Bizler Salihlimiz'den, Salihlili Belediye Başkan Adayı Mahir Köseler'den gencinden yaşlısından her hemşerimizden Manisa'ya kucak dolusu selamlar ve sevgiler getirdik. Bayanlarımız da Cengiz Ergün adını duyar duymaz buraya koştular" dedi.

"KÖYLÜ VE KASABALI KADINLAR KENDİLERİYLE GURUR DUYMALI"

Bugünün kadınlar için tarihi bir gün olduğunu söyleyen Candan, "Çünkü Manisa'yı hayatında hiç görmemiş kadınlarımız Manisa'da çok güzel bir şekilde ağırlanıyorlar. Onları önemseyerek buraya davet ettiler. Bu nedenle köylü ve kasabalı kadınlar kendileriyle gurur duymalıdırlar. Biz buraya gönül seferberliği ve gönül ülküsüyle geldik. İyi ki de gelmişiz. Manisa değerli Başkanımız Cengiz Ergün ile büyümüş ve değişmiş. Manisa'daki tüm güzellikleri görmeden anlatmak çok zor. İnanıyorum ki Cengiz Ergün Salihli'yi de unutmayacaklardır. Salihli de kendisi sayesinde hak ettiği yerlere gelecektir. İnşallah biz bu güzelliklerin devamını Salihli'nin dağına taşına yazdıracağız. Allah ondan razı olsun" diye konuştu.

SALİHLİ'DEN HEDİYE YAĞMURU

Konuşmaların ardından Salihli Kasabası ve Köyleri Yardımlaşma, Eğitim, Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Candan, Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e Osmanlı Arması'nın yer aldığı tablo hediye etti. Hediyeyi memnuniyetle kabul eden Başkan Ergün, nezaketlerinden dolayı Salihli'li hemşerilerine teşekkür etti. Başkan Ergün'e hediye takdiminin ardından Salihlili bayanlar el emeği göz nuru hediyelerini Başkan Ergün'ün eşi Şeyda Ergün'e, Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu'na, Kadın Meclisi Başkanı Sevil Şekercioğlu ve meclis üyesi Şükran Kaya'ya takdim etti.

SULTAN BEBEK İLGİ ODAĞI OLDU

Sultan Kafe'de bayanların yoğun ilgisiyle karşılanan Başkan Ergün, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmayarak, buluşmalarını ölümsüzleştirdi. Ziyarette Salihlili bir bayanın kucağındaki bebeği kucağına alan Başkan Ergün, adının Sultan olduğunu öğrenerek, Sultan bebeği öptü ve ona mutlu bir ömür temenni etti.

SALİHLİLİ KADINLAR MANİSA'DAN MEMNUN AYRILDI

Sultan Kafe'deki sıcak ve samimi görüşmenin sonrasında Başkan Ergün'ü yine alkışlarla uğurlayan Salihli bayanların gezisi Mevlevihane ziyareti ile sona erdi. Gönüllü rehber Canan Çağlayan Akyüz tarafından Mevlevihane'nin tarihi hakkında bilgi edinen bayanlar, ziyaret sonunda Salihli'ye uğurlandı. Manisa'dan memnun bir şekilde ayrıldıklarını ifade eden bayanlar, başta Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere projede emeği geçenlere teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Candan Cengiz Ergün Salihli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor All Star 2024: Furkan'ın Durumu Merak Konusu Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
title