Haberler

Sakva Tarafından Düzenlenen Suriye Gezisine Katılanlar Şehre Döndü

Sakarya Sosyal ve Kültür Vakfı (Sakva) Tarafından Düzenlenen Dört Günlük Suriye Gezisine Katılan 35 Kişi, Sakarya'ya Döndü.

Sakarya Sosyal ve Kültür Vakfı (SAKVA) tarafından düzenlenen dört günlük Suriye gezisine katılan 35 kişi, Sakarya'ya döndü.

Nisan ayı başında dört günlük Suriye gezisi için yola çıkan SAKVA heyeti, şehre döndü. Aralarında SAKVA Müdürü Mehmet Ersöz, Zafer Dergisi Yayın Yönetmeni Selim Gündüzalp ile birlikte 12'si bayan toplam 35 kişinin bulunduğu heyet, başta başkent Şam olmak üzere Busra, Halep, Malula, Humus ve Hama kentlerini gezdi.

Ulu Camii önünden yola çıkan ve Sakaryaspor Başkanı Recep Hacıeyüpoğlu, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Naci İris ile YÖÇEYDER Başkanı İsmail Eminler tarafından uğurlanan SAKVA heyetinin ilk durağı Bolu'da bulunan Tokad-i Hayreddin Hazretlerinin türbasi oldu. Ardından uzun bir yolculuğa devam eden SAKVA heyeti, iki gün Şam'da kalarak sırasıyla Muhyiddin-i Arabi Hazretleri, Mevlana Halid-i Bağdadi Hazretleri, Selahaddin-i Eyyubi Hazretleri, Karbela'da şehit edilerek başı kesilen Peygamberimizin (s.a.v) küçük torunu Hz. Hüseyin'in (r.a) ve Peygamber Hz. Yahya'nın (a.s) türbeleri ile son Osmanlı Padişahı Sultan Vahdettin'in de kabrinin bulunduğu Süleymaniye Külliyesi'ni ziyaret etti.

Heyet daha sonra Busra, Halep, Malula, Humus ve Hama'da tarihi mekanları ziyaret etti.

(İÇ-AK) 10.04.2008 14:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title