Haberler

Sakarya: Sakarya'da "Hani Herşey Oyundu Başlıyor"

Okullarda Şiddet Olaylarının Artması Üzerine Türkiye Çapında Yaklaşık 100 Yazarın Birlikte Oluşturduğu "Hani Her Şey Oyundu Projesi" İlk Olarak Sakarya'da Uygulanacak.

Okullarda şiddet olaylarının artması üzerine Türkiye çapında yaklaşık 100 yazarın birlikte oluşturduğu "Hani her şey oyundu projesi" ilk olarak Sakarya'da uygulanacak.

Proje, her çeşit şiddetten uzak, gıpta ile bakılacak bir toplum sorumluluğu ve özlemi ile sunulanlardan farklı bir yaşam anlayışını özendirmek düşüncesinde birleşen, 100'ü aşkın, Türk çocuk kitapları yazar, çizer ve sanatçı çocuklara seslenen şiddet karşıtı bir derlemenin önemli işlevleri olacağı inancı ile öykü, şiir, deneme, masal, desen, fotoğraf, karikatür ve sanatın sunduğu diğer olanaklardan yaralanan eserlerin, maddi çıkar gözetmeksizin, bir antolojide toplanmasını içeriyor.

Çocuk yazını grubu ile 31 Temmuz 2006 tarihinde, Sakarya'da ilköğretim okullarına ücretsiz dağıtılmasını sağlayacak bir protokol imzalandı. Proje kapsamında öğrencilerin şiddete karşı duygularının belirlenmesi amacıyla anket çalışması yapılması da planlandı.

Alanlarında uzman dokuz kişilik değerlendirme kurulu, gönderilen 300'den fazla eseri, dil, içerik, 8 ile 12 yaş gurubu çocuklara uygunluk esasları içinde defalarca gözden geçirdi. Ayrıca derlemeye katılacak eserler pedagoglara incelettirilerek belirlendi. Kitabın basımı Ekim ayında tamamlanacak.

Projenin Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne düşen çalışmalarını yönlendirmek üzere oluşturulan komisyon toplanarak okullarla işbirliği içerisinde kampanyanın olumlu sonuca ulaşması için karar aldı. Proje Sorumlusu Cengiz Özer, Koordinatör Hülya Kaymakçı, üyeler Yüksel Musaoğlu, Pembe Güner, Salih Gökyokuş, Nedret Şenol Ergün ve Ceyda Kiper ilki Sakarya'da gerçekleştirilerek Türkiye'ye yayılacak uygulamanın detaylarını belirlediler. Pilot okullarda yapılacak anket çalışmasını takiben yazarların bu okullardaki çeşitli etkinliklere katılması organize edilecek. Kampanyanın sonucunda tekrar anket yapılarak çocukların şiddete duyarlılıklarının tespiti gerçekleştirilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title