Haberler

Safranbolu'da Park Açılışları Sürüyor

Safranbolu Belediyesi tarafından her mahalleye park projesi kapsamında Bağlarbaşı Mahallesi'nde Öğretmen Nezihe Aycan Kadıoğlu Parkı açılışı yapıldı.

Safranbolu Belediyesi tarafından her mahalleye park projesi kapsamında Bağlarbaşı Mahallesi'nde Öğretmen Nezihe Aycan Kadıoğlu Parkı açılışı yapıldı.

Açılışa; Karabük Valisi İzzettin Küçük, Safranbolu kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin ve mahalle halkı katıldı. Açılış konuşması yapan Başkan Aksoy, Bağlarbaşı Mahallesi bölgesinde terörize bir gurubun olduğunu belirten Başkan Aksoy, yapılanları parçaladığını ve hasar verdiğini belirterek mahalle sakinlerinin parka sahip çıkmasını istedi. Aksoy, "Safranbolu'muzda son bir ay içerisinde açılışını yaptığımız 5. Parkımız. Bundan önceki parklarımız konsept park dediğimiz anlayışla yaptığımız parklardı. İçerisinde her yaşa özel taleplerin olduğu parklar. Nezihe Hocamız bizim yol ışığımızdı. Herhangi bir yanlış yapmamıza müsaade etmeyen anında uyaran çok değer verdiğiz bir hocamızdı. Yılda bir kez bizlerine evine davet eder ve o davetinde Safranbolu'nun geleneksel yemeklerini en güzel haliyle yapardı. Safranbolu'ya dair anılarını paylaşırdı. Bu park onun ölümünden sonra projelendirdiğimiz adını yaşatmak adına tamamladığımız halkımıza hediye ettiğimiz parkımız oldu. Burası Safranbolu'nun en fazla yeni yerleşim alanları yapılan bir mahalle. Parkımız 1.5 dönem üzerine kurulmuştur. Mahalle olarak halkımız bu parka sahip çıkarlar, bu bölgede biz parkları yaptığımızda maalesef bir ay sonra geri geldiğimizde parçalanmış, yok edilmiş yapılarla karşılaşmaktayız. Daha önce yapmış olduğumuz basketbol ve tenis kortu neredeyse üçüncü kez tekrar yapıldı. Buradaki otobüs durağının camlarını hiçbir zaman sabit tutamadık. Burada böyle bir terörize gurup var. Lütfen mahalle olarak parkınıza sahip çıkın" dedi.

Karabük Valisi İzzettin Küçük de, yapandan çok yıkan belediye başkanının tarihe geçeceğini kaydederek, "En önemli şey değerlerimizi yaşatmak. Nezihe Hanımda bu ilçede bir kutup yıldızıydı. Bazen yolumuzu bulmak için ona müracaat ederdik, onun isminin yaşatılması için böyle bir parkın yapılması bir vefadır. Bugünkü benim anlayışıma göre belediyecilik çok yapmaktan ziyade yıkmak olmalıdır. Bunun altını çiziyorum. Şehirler o kadar çok curcuna oldu ki, belediye başkanları yeşil alanlar için yıkmak zorunda. Son bir ayda 5 tane park açılışı çok önemli. Bundan sonra bu kalabalık şehirlerde yapandan ziyade yıkan belediye başkanı tarihe geçecektir. Şehirde nefes alınacak yer kalmamıştır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Nezihe Aycan Kadıoğlu Parkının açılış kurdelesi kesildi. Kurdelenin kesilmesinin ardından Vali Küçük ve beraberindekiler vatandaşlarla sohbet etti, parkta bulunan spor aletleri denendi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bağlarbaşı Safranbolu Kadıoğlu Karabük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title