Haberler

Mahalellinin moloz tepkisi

Güncelleme:

Mahalellinin moloz tepkisi Rize'de bulunan bir AVM'nin hemen yanındaki metruk binaların yıkılmasının ardından çevrede kalan moloz yığınları görüntü kirliliğine neden oluyor.

Mahalellinin moloz tepkisi

RİZE - Rize'de bulunan bir AVM'nin hemen yanındaki metruk binaların yıkılmasının ardından çevrede kalan moloz yığınları görüntü kirliliğine neden oluyor.

Rize'nin ticari kalbi olarak görülebilecek ve içerisinde onlarca işletmenin yer aldığı bir AVM'nin hemen yanında bulunan metruk binalar görüntü kirliliği nedeniyle yıkıldı. Binaların yıkılmasının ardından ise geriye bir türlü kaldırılmayan moloz yığınları kaldı. Mahalle sakinleri ise bu moloz yığınlarının kaldırılmamasından şikayet ederken, AVM'ye gelen müşteriler de moloz yığınlarının varlığından olumsuz yönde etkileniyor. Çünkü hemen her gün yağmur yağan Rize'de bu moloz yığınları çamura neden oluyor.

Aynı zamanda tur otobüsleri ve LPG'li araçlar AVM'nin tek olan kapalı otoparkına giremediklerinden ve çevrede herhangi bir otopark bulamadıklarından dolayı, moloz yığınlarının olduğu alanı tercih etmek zorunda kalıyor. Moloz dolu alanın bulunduğu Müftü Mahallesi sakinleri ise bir an önde yetkililerden bu durumu düzeltmesi için çağrıda bulunuyor.

"Rize'ye geliyorlar, hüsrana uğrayarak gidiyorlar"

Görüntü kirliliğine neden olan moloz yığınlarından şikayetçi olan mahalle sakinlerinden Salih Şaban Can, "Rizemize mahallemize çok güzel bir AVM kazandırıldı. Mahalleliler olarak şöyle bir üzüntü içindeyiz. Mahallemize dünyanın dört bir yanından kültür seviyesi yüksek insanlar geliyor. Karadeniz'in doğasını görmeye gelen insanlar var. AVM'ye gelen tur otobüsleri ve LPG'li araçlar otoparka giremediklerinden dolayı bu boş araziye araçlarını çekmek zorunda kalıyorlar. İnsanlar hem bu görüntü çirkinliği içinde hem de bu çamurun içinde araçlarını bırakıp alışveriş yapmaya gidiyorlar. Rize'ye geliyorlar iyi güzel bir yere geldik diye ama geldiklerinde hüsrana uğrayarak gidiyorlar. Biz mahalleliler olarak, Rizeliler olarak buna üzülüyoruz. Yetkililerden buranın bir an evvel düzeltilip temizlenmesini istiyoruz. Şehrimize yakışır duruma getirilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title