Haberler

Ramazan'da Pastırmaya Zam Yok

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, "Ramazan’da pastırma ve sucuk fiyatlarının artmayacağına garanti veriyorum" dedi.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, "Ramazan'da pastırma ve sucuk fiyatlarının artmayacağına garanti veriyorum" dedi.

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, düzenlediği basın toplantısı ile pastırma, sucuk ve et fiyatlarını değerlendirdi. Ramazan'da pastırma ve sucuğa zam olmayacağını kaydeden Ünlü, "Ramazan'da pastırma ve sucuk fiyatları bugün ki fiyatlarla aynı olacak. Çünkü son 1 içerisinde etin fiyatına yüzde 6 ile 8 arasında bir zam oldu. Bu fiyat zammı pastırma ve sucukta da yüzde 8 ila 10 arasına intikal etti. Ben, pastırma ve sucuk fiyatlarının artmayacağına garanti veriyorum. Et fiyatlarının artacağını da zannetmiyorum. Çünkü, Ramazan öncesinde mantı için kıyma çok kullanıldığı için Ramazan içinde ki hareketten daha fazla oluyor. Sizin de bildiğiniz gibi sığır etleri kemiksiz, kuzu etleri de kemikli satılır" ifadelerini kullandı.

Ünlü, "Kasap ve marketlerden alacağınız iyi bir kıymanın fiyatı 32 ile 35 TL arasında, kemiksiz dana parça etin kilosu 35 TL, dana antrikotun fiyatı 45 TL ve dana bonfilenin kilosunu 60 TL'den temin edebilirsiniz. Kuzu budun kilosu 32 ile 35 TL arasında, kuzu kolun kilosu da 32 TL ile 35 TL arasında ve kemiksiz kuzu etinin 40 TL ile 45 TL arasında satılacağını tahmin ediyorum. Sucuk fiyatlarında ise, perakende de yüzde 100 dana etinden yapılan sucuğun kilosunu 45 TL ile 50 TL arasında satın alabilirsiniz" diye konuştu.

Şaban Ünlü, konuşmasının ardından basın mensuplarına pastırma ikram etti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şaban Ünlü Kayseri Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title