Haberler

Prof. Dr. Şimşek: "Zorluklar Sizleri Yıldırmasın"

Sakarya Üniversitesi (SAU) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Salih Şimşek, İslahiye İİBF öğrencilerine İslahiye Kültür Merkezi’nde konferans verdi.

Sakarya Üniversitesi (SAU) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanı Prof. Dr. Salih Şimşek, İslahiye İİBF öğrencilerine İslahiye Kültür Merkezi'nde konferans verdi.

Okumak kadar gezip görmenin de önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şimşek, doğup büyüdüğü memleketinde verdiği konferansta öğrencilere, geçmiş aile yaşamından örnekler vererek yokluklar ve zorluklar içerisinde geldiği mesleki kariyeri hakkında öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Şimşek, "Kendinize olan güveninizi kaybetmeyin. Sizlere kendi yaşamımdan verdiğim kesitlerle Karaçadır'dan kampüse uzanan yolculuğu anlattım. Bunu sizlere anlatmamın esas amacı yaşadığınız zorluklar sizleri yıldırmasın. Bugün aranızdaki arkadaşlarınızdan yarın Cumhurbaşkanı olmayacağı ya da devletin önemli kadrolarında bürokrat olmayacağını kimse bilemez" diye konuştu.

Orta Asya'dan Avrupa'ya gezip gördüğü yerleri yöresel şapkalarıyla anlatan Prof. Dr. Şimşek, "Gençlik hatta çocukluk yıllarımdan beri seyahat eden bir insanım. Seyahati çok sevdiğim ve gezdiğim gibi, seyahat halinde olmadığım zamanlarda da seyahatnameler okurum. Ancak, bir seyyahın dediği gibi, 'bir defa görmek, bin defa duymaktan daha kıymetlidir.' Bir başka seyyahın ifade ettiği gibi başka ülkelerde neler olduğunu başkalarından dinlemektense, kendi gözümle görmek isterim" şeklinde konuştu.

Dünyanın çeşitli ülkelerini gezdiğini anlatan Prof. Dr. Şimşek, seyahatlerini anlatan anılarını "30 Şubatta Doğdum Yerimde Duramıyorum" adlı kitabında topladığını belirtti.

Konferansa, Kaymakam Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Malike Uludağ, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektör danışmanı Prof. Dr. Cahit Bağcı, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Altıntaş, Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Ömüral Beşikçi, İslahiye MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, öğretim üyeleri ile öğretim görevlileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program sonunda Rektör Danışmanı Prof. Dr. Bağcı, Prof. Dr. Şimşek'e rektörlük adına hediye takdim ederken, Prof. Dr. Altıntaş da teşekkür belgesiyle çeşitli hediyeler verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sakarya Üniversitesi Salih Şimşek Cahit Bağcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title