Haberler

Polisten Üniversite Öğrencilerine Aşure

Niğde Emniyet Müdürlüğü Ekipleri Üniversite Öğrencilerine Aşure Dağıttı

Niğde Emniyet Müdürlüğü ekipleri üniversite öğrencilerine aşure dağıttı.

Eğitim Fakültesi alanında gerçekleştirilen aşure dağıtımına, Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve öğrenciler katıldı.

Niğde Valisi Alim Barut, aşure dağıtımının manevi değerlere sahip çıkmanın yanında milli birlik ve beraberlik açısından da önemli bir yer tuttuğunu belirterek, şöyle devam etti:

'İçerisinde bulunduğumuz Muharrem ayı, örf ve adetlerimizde, gelenek ve göreneklerimiz önemli bir yeri olan bir aydır. Bu ayın güzel adetlerinden olan aşure de üniversite öğrencilerimize Emniyet Müdürlüğü katkılarıyla ikram ediliyor. Bu güzel geleneklerimizin yaşatılması bizleri bir arada tutan önemli unsurlarımızın başında gelmektedir.' Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ise 2010-2011 akademik yılı içerisinde üniversiteye 81 ilin tamamından öğrencinin kayıt yaptırdığını belirterek, şöyle devam etti:

'Bu coğrafi dağılım, üniversitemizde 81 farklı kültürün olduğunu göstermektedir. Bu üniversitede demek ki 81 farklı kültür birlik ve beraberlik içerisinde yaşayabiliyorsa bu ülke toprakları içerisinde birlikte ve vatan bütünlüğü içerisinde yaşamaması için hiçbir neden yoktur. Bizler değerlerimizi korur, kültürümüze sahip çıkarsak kazanan yine bizler oluruz. Bu ülkede herkes birbirinden kız almış kız vermiş, yaşayan herkes bir şekilde iç içe geçmiş, o nedenle bizim birinci derecede önceliğimiz birlikteliğimizi koruyacak gelenek, görenek ve kültürleri yaşatmamız gerekiyor. Bu sadece vatandaşlarımızın yapacağı bir husus değil, bütün kurum ve kuruluşlarımızın da bu doğrultuda hareket etmesi gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde Niğde Belediyesi ile birlikte Üniversitenin kampüs alanında aşure dağıtımı yaptık, bugünde Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte Eğitim Fakültesinde aşure dağıtıyoruz. Özellikle Emniyet Müdürlüğünün bu işe bu kadar eğilmesi, önem vermesi çok sevindirici bir olay. Demek ki, emniyet güçlerimiz sadece halkın can ve mal güvenliğini korumakla kalmıyor, sosyal sorumluluklarını yerine getirerek ülkeye çok önemli hizmetlerde bulunduğu ortaya çıkıyor.'

(KZ-ORC-ZB-NÖZ) - NİĞDE

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title