Haberler

Patnos'ta 2 Bin 300 Öğrenciye Diş Fırçası Dağıtıldı

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Anabilim Dalı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türksel Dülgergil Tarafından Gerçekleştirilen Bir Organizasyonla Ağrı'nın Patnos İlçesinde 2 Bin 300 Öğrencinin Dişleri Koruyucu Jel ile Fırçalandıktan Sonra Birer Adet Diş Fırçası Hediye Edildi.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Anabilim Dalı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türksel Dülgergil tarafından gerçekleştirilen bir organizasyonla Ağrı'nın Patnos ilçesinde 2 bin 300 öğrencinin dişleri koruyucu jel ile fırçalandıktan sonra birer adet diş fırçası hediye edildi.

Patnos Şehir Stadyumu'nda gerçekleştirilen organizasyonda bir konuşma yapan Ağrı Sağlık İl Müdürü Dr. Ali Bilgin, ağız ve diş sağlığının önemine değindi. Dr. Bilgin, "Bu organizasyonda çocuklarımızda dişlerini jel ile koruma ve fırçalama alışkanlığı oluşturmayı amaçlıyoruz. Bugün 2 bin 300 çocuğumuza ağız sağlığı ve dişlerini koruma yollarını anlatıyoruz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Anabilim Dalı Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Türsel Dülgergil ise, Patnos Kaymakamlığı, Ağrı Sağlık İl Müdürlüğü, Ağrı Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürlüğü, Patnos Devlet Hastanesi desteği ile bu organizasyonu gerçekleştirdiğini belirtti. Dülgergil, 6-12 yaş arası ilköğretim çağı çocukların fazla olması nedeniyle Patnos ilçesini pilot bölge olarak seçtiklerini söyledi.

(KÖ-MET-Y) 13.06.2008 20:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title