Haberler

Pasinler Karakucak Güreşleri'nda 6. Hafta Heyecanı

Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde geleneksel olarak sürdürülen ve yedi hafta süren "Pasinler 7 hafta karakucak güreşleri" tüm hızıyla devam ediyor.

Erzurum'un Pasinler İlçesi'nde geleneksel olarak sürdürülen ve yedi hafta süren "Pasinler 7 hafta karakucak güreşleri" tüm hızıyla devam ediyor. Programın altıncı haftasında da yapılan güreşler kıran kırana geçti.

Pasinler'de uzun yıllarından günümüze kadar geleneksel olarak sürdürülen "Pasinler 7 hafta karakucak güreşleri" güreş severleri er meydanında buluşturmaya devam ediyor. İlçe stadyumunda yapılan ve 7 hafta süren karakucak güreşlerinin altıncı haftasında da Erzurum merkez ve çevre ilçelerinin de katıldığı güreşlere çok sayıda davetli güreşleri ilgiyle takip etti.

Güreşlere 25 kilo ile75 kiloda yapılan güreşlerin yanı sıra baş güreş de kıran kırana güreşler çıkartılıyor. Güreşlere bu hafta çevre illerin katılımıyla 280'in üzerinde güreşçi katıldı.

Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşlerinin altıncı haftanın meydan ağası ise Pasinler'de hizmet veren Kale Blok Bims şirketinin sahibi Ethem Tanrıver yaptı. Ata sporu olan güreşe firmalarının da güçleri nispetinde destekte bulunduklarını söyleyen Tanrıver, güzel organizasyonlarla bugüne gelen 7 hafta güreşlerine desteklerinin süreceğini ifade etti.

Pasinler 7 Hafta Karakucak Güreşleri Altıncı Hafta Güreş Müsabakalarında Derece Alan Güreşçiler şöyle belirlendi:

"25 kiloda birinci Ömer Demir, ikinci Eren Tahtacı, üçüncü Bekir Kılınç. 30 kiloda birinci Emirhan Hınıslıoğlu, ikinci Ömür Demir, üçüncü Hasan Çalmaşur. 35 kiloda birinci Onurcan Aksakal, ikinci Ömür Demir, üçüncü İbrahim Hınıslıoğlu. 40 kiloda birinci Hakan Çolak, ikinci Muhammet Eygün, Üçüncü Furkan Şişman. 45 kiloda birinci A. Kadir Karslı, ikinci Muhammet Keskin, üçüncü Sedat Kılınç. 50 kiloda birinci M.Emin Yavuz, ikinci Abdullah Saklı, üçüncü Halil Hınıslıoğlu. 55 kiloda birinci Mensur Bayoğlu, ikinci Volkan Destegül, üçüncü İbrahim Gürbüz. 60 kiloda birinci Ahmet Türk, ikinci Hasan Durak, üçüncü Muhammet Ertürk. 65 kiloda birinci Ferhat Tahtacı, ikinci Numan Sertoğlu, üçüncü Yaser Turgut. 70 kiloda birinci Ahmet Öksüz, ikinci Muhammet Oktay, üçüncü Serhat Tahtacı. 75 kiloda birinci Mükremin Bingöl, ikinci Mustafa Tarçin, üçüncü Erkan Karslı. Baş Güreş birinci Abdullah Kara, ikinci Mehmet Koca, üçüncü Tolga Polat" - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ömür Demir Pasinler Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title