Haberler

Paramparça Ekibine Mevsim Kebabı Ziyafeti

Yediden yetmiş yediye birçok yaş gurubunu ekranlara bağlayan Paramparça dizisinin Gaziantepli yönetmeni Cevdet Mercan’ı film setinde ziyaret eden Gaziantep’in kültür elçisi yazar Ahmet Ümit ve Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Bakmanı Şef Tahir Tekin Öztan, filim setinde oyuncularla uzun uzun sohbet etti.

Yediden yetmiş yediye birçok yaş gurubunu ekranlara bağlayan Paramparça dizisinin Gaziantepli yönetmeni Cevdet Mercan'ı film setinde ziyaret eden Gaziantep'in kültür elçisi yazar Ahmet Ümit ve Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Bakmanı Şef Tahir Tekin Öztan, filim setinde oyuncularla uzun uzun sohbet etti.

Sahan Vega'nın ünlü şefleri boğaz manzaralı sette görev yapanlara mevsim kebabı olarak bilinen yenidünya kebabıyla patlıcan kebabı ve közde pişmiş kadayıf ikram edince set görevlileri, "Üç Gaziantepli bir araya gelince kebap kaçınılmaz oluyor" yorumunu yaptı.

Paramparça'nın yönetmeni Cevdet Mercan, dizinin her bölümünü soluksuz izlediğini söyleyen yakın arkadaşı Ahmet Ümit ve Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Şef Tahir Tekin Öztan'a seti gezdirdi. Ahmet Ümit, Cevdet Mercan gibi kendisinin de Gaziantepli olduğunu ve arkadaşlıklarının uzun yıllara dayandığını söyleyerek ünlü yönetmeni kutladı. Şef Tahir Tekin Öztan'da Cevdet Mercan'ı kutlayarak elde edilen başarının gurur verici olduğunu ifade etti. Paramparça filim setinin boğaza nazır yalıda Sahan Vefa'nın ünlü şefleri tarafından filim ekibi için Gaziantep'in ünlü mevsim kebaplarından olan yenidünya kebabı ve patlıcan kebabı pişirilerek ikram edilirken, Gaziantep yöresine has közde pişirilmiş kadayıfta tatlı olarak ikram edildi. Sette görev yapanlar, "üç Antepli bir araya gelince kebap partisi kaçınılmaz" yorumunu yaparken, Gaziantep mutfak kültürünün en önemli ögelerinden birisi olan kebap çeşitlerinin İstanbul'da farklı bir versiyonla tanıtımı da yapılmış oldu.

Anadolu Mutfağını Araştırma Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Tahir Tekin Öztan, Gaziantep'in her platformda tanıtımını yapmaya devam ettiklerini belirterek, "Bugün gerçekten bir Gaziantepli olarak hemşerimizin başarılarıyla gurur duyduk. Paramparça dizisinin bazı bölümleri Alaşehir'de bulunan Sahan Vega'da da çekildi. Gazianteplilerin başarı odaklı çalışmaları ve alanlarında daima zirveye çıkması bir tesadüf değildir. Gerek Türk mutfak kültürünü gerekse Gaziantep mutfak kültürünü ve özellikle kebap kültürünü yurt içi ve yurt dışında her platformda tanıtmaya devam edeceğiz. Gastoromi ülkesi ve gastronomi kenti olmanın tek yolu tanıtımdan geçer" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cevdet Mercan Gaziantep Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title