Haberler

Özgentürk Sinema Tutkunlarıyla Buluştu

Türk sinemasının önemli isimlerinden Ali Özgentürk, 1987 yılında çektiği ‘Su Da Yanar’ filmiyle Bursalı sinemaseverlerin karşısına çıktı.

Türk sinemasının önemli isimlerinden Ali Özgentürk, 1987 yılında çektiği 'Su da Yanar' filmiyle Bursalı sinemaseverlerin karşısına çıktı. Özgentürk, sinemada işsizlik rakamlarına dikkat çekerek "18 bin Sinema Televizyon Bölümü mezunu işsiz geziyor" dedi.

Nilüfer Belediyesi, Türk sinemasının önemli isimlerini Konak Kültürevi'nde ağırlamaya devam ediyor. 1979 yılında çektiği ilk uzun metrajlı filmi Hazal ile adını duyuran yönetmen ve senarist Ali Özgentürk, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi'nde izleyicisiyle bir araya geldi. Ali Özgentürk, Nazım Hikmet ile ilgili film yapmak isteyen bir yönetmenin hikayesini konu alan Su da Yanar filminin gösteriminin ardından sinemaseverlerle söyleşi gerçekleştirdi. 1980'li yıllarda özel televizyonların kurulmasıyla sinema sektöründe yaşanan sıkıntıları dile getiren Özgentürk, Su da Yanar filmini o dönemde kendi imkanlarıyla 1 milyon 400 bin seyirciye ulaştırıldığını söyledi. Ali Özgentürk "80'li yıllarda özel televizyonlar kuruldu. Yeşilçam'ın bütün yapımcıları ellerindeki filmleri bu kanallara sattılar ve neredeyse sinema üretimi durdu. Dizi furyasının başlamasıyla salonlar kapanmaya başladı. O dönemde film dağıtıcıları vardı, sadece yabancı filmleri dağıtıyorlardı ve Su da Yanar filmini de dağıtmak istemediler. Ankara'da bir arkadaşımın 3 tane salonu vardı ve salonlarını bana verdi. Su da Yanar'ın dağıtımını kendi şirketimiz yaptı ve Ankara'daki salonda yaklaşık 3 ay oynadı. İzmir'de ve bütün büyükşehirlerde salonlar kiralayarak 1 milyon 400 bin seyirciye ulaştık. O zamanlarda yerli bir filmin sinemada bırakın seyirci bulmasını, salon bile bulamıyordu. Su da Yanar filmi bu rakam ile sinema tarihine geçti" dedi.

Ailelerin çocuklarını okutmak için paralar harcadıklarına da dikkat çeken Ali Özgentürk, gençlerin ilgisiz ve meraksız olduklarını söyledi. Yönetmen ve senarist Özgentürk, "Çocuklar üniversiteye gönderiliyor. Anne babalar paralar akıtıyor ama gençlerin üzerine kül serpilmiş gibi. Gençler ne yapacağını bilemez durumda. Büyük oranda meraksızlık, ilgisizlik var. Dünyanın en fazla sinema okulundan mezun insanı Türkiye'de var. Peki biz Yeşilçam'da yılda 400 film yaparken; ışıkçısı, setçisi, rejisörü, çaycısı, oyuncusu dahil 300 kişiydik. Şimdi 18 bin kişi var Sinema Televizyon Bölümü mezunu ve işsiz dolaşıyorlar. Çok karamsar değilim ama her dönem başka bir şeye gebe olur ve içinden her zaman kötü şeyler çıkmaz iyi şeyler de çıkar" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren söyleşinin sonunda Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına yönetmen ve senarist Ali Özgentürk'e teşekkür etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Konak Kültürevi Ali Özgentürk Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title