Haberler

Osmanlı Çileği Koruma Derneğinden, Osmanlı Çileği Uyarısı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesinde, Ereğli Osmanlı Çileğini Koruma ve Yaşatma Derneği Tarafından, Zonguldak Yolu Üstünde, Osmanlı Çileği Olarak Satılan Çileklerin Gerçek Osmanlı Çileği Olmadığı Belirtildi.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, Ereğli Osmanlı Çileğini Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından, Zonguldak yolu üstünde, Osmanlı çileği olarak satılan çileklerin gerçek Osmanlı Çileği olmadığı belirtildi.

Ereğli Osmanlı Çileğini Koruma ve Yaşatma Derneği, Ereğli-Zonguldak yolu üstünde Osmanlı Çileği adı altında satılan çileklerin aslında Mersin Çileği olduğu açıklandı. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Ereğli Osmanlı Çileği Koruma ve Yaşatma Derneği Mali İşler Sorumlusu Şaban Çetinkaya, "Ereğli-Zonguldak yolu üzerinde satılan Osmanlı Çileği aslında Mersin çileğidir. Oradaki satıcılar vatandaşlara Mersin çileğini, Osmanlı Çileği olarak satmaları ile bindikleri dalı kesiyorlar. Böyle yaparak Osmanlı çileğinin kalitesini düşürüyorlar" dedi.

Ayrıca Dernek olarak organik bir bahçe kurmaya hazırlandıklarını söyleyen Çetinkaya, "Kepez Mahallesi'nde, etrafı dış etkenlerden korumalı 4 hektar üzerine kurulacak bir organik çilek bahçesi projemiz var. Bu proje ile çilek üreticilerine organik çilek üretimini yerinde ve uygulamalı olarak göstereceğiz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli Projemize sıcak baktı ve yardımcı olacağını söyledi. Erdemir'de geçmiş yıllarda derneğimize yardımlarda bulunmuştu, yine yardım yapacağını umut ediyoruz" şeklinde konuştu.

(BA-ET-Y) 30.04.2008 16:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title