Haberler

Osmaniye'de Görme Engellilere Sesli Durak Uyarı Sistemi

Güncelleme:

Osmaniye Belediyesi, Kentkart ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanlığının ortak projesiyle, görme engelliler için toplu taşıma araçlarında sesli durak uyarı sistemi kuruldu. Görme engelli vatandaşlar, projenin hayata geçirilmesi sayesinde yanlış duraklarda inmediklerini belirterek, büyük bir kolaylık sağlandığını ifade etti.

Osmaniye Belediyesi, Kentkart ve Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanlığının ortak projesiyle, özellikle görme engelliler için toplu taşıma araçlarında sesli durak uyarı sistemi kuruldu. Araçlar duraklara yaklaştığında, hangi durağa gelindiği ve bir sonraki durağın hangisi olacağı sesli anons ile yolculara duyurularak bilgilendiriliyor. Görme engelli vatandaşlar, projenin hayata geçirilmesi sayesinde artık yanlış duraklarda inmediklerini belirterek, kendileri için büyük bir kolaylık sağlandığını ifade ettiler.

Proje hakkında bilgi veren Osmaniye Belediyesi Meclis Üyesi Ulaştırma Komisyonu Başkanı Erhan Bakar, kentte hizmet veren toplu taşıma araçlarına görme engelli vatandaşların dolmuşta seyir halindeyken hangi durağa geldiklerini bilmeleri açısından sesli durak sisteminin hayata geçirildiğini ifade etti. Bakar, "Sistemin hayata geçirilmesi ile görme engelli vatandaşlarımızın daha rahat etmeleri sağlanmıştır. Osmaniye Belediyesi olarak, engellilerin engeli aşması konusunda her zaman yanlarında olduğumuzu belirtmek isteriz" dedi.

SS.8 Nolu Özel Halk Otobüsleri Kooperatif Başkanı Yakup Çelik ise hayata geçirilen proje sayesinde özellikle görme engelli yolcular ve kamuoyuna bir hizmet verebilmek için otobüslerde durakları belirten sesli anons sisteminin yaptırılmaya başlandığını aktardı. Başkan Çelik, "Araçlarımız duraklara yaklaştığında, örneğin bölge trafik durağı, hareket ettiğinde ise bir sonraki durağın devlet su işleri durağı gibi anonsları yaparak yolcularımıza bu hizmeti sunmuş bulunuyoruz. Bu hizmetin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Osmaniye Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Kadir Kara'ya, kooperatif başkanlıklarımıza ve Kentkart'a teşekkür ediyoruz. Osmaniye'mize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

Daha önceden kendilerinin de bu konuda talep ve isteklerinin olduğunu ifade eden Altı Nokta Körler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Ziya Demez, uygulamanın hayata geçirilmesi ile kendilerine büyük bir kolaylık sağlandığını ifade etti. Daha önceleri yanlış duraklarda inme durumlarının olduğunu ya da yanlarında bulunan yolculardan yardım aldıklarını ifade eden Başkan Demez, "Bu büyük bir sorundu, sadece görme engelliler için değil il dışından şehrimize gelen ve okuma yazması olmayan vatandaşlarımız için de güzel bir uygulama oldu. Toplu taşıma araçlarına bindim sistemde biraz eksiklikler var ama onlarda yavaş yavaş giderilecektir. Önemli olan ilk adımın atılmasıydı. Göreve başlayalı yaklaşık bir yıl oldu ve bugüne kadar ne kadar talebim olduysa hemen hemen hepsini yapan Osmaniye Belediyemize çok teşekkür ediyorum, Allah razı olsun" diye konuştu.

Cebelibereket Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Necla Tor ise uygulamanın kendilerine büyük kolaylık sağladığını belirttiler. Başkan Tor, "Toplu taşıma araçlarında seyahat ederken yanımızdaki yolcu dan yardım istiyoruz ve bazen bizden önce inmekteler. Böyle bir durumda da bizler de yanlış durakta inerek adresleri şaşırdığımız durumlar oluyordu. Şu anda istediğimiz durakta kimseden yardım istemeden inebiliyoruz. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz" dedi. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Belediyesi Osmaniye Engelliler Ulaşım Belediye Yerel Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title