Haberler

Öğrencilerin Kitap Sevgisi

Sivas Valiliği onaylı 'Kitap kumbaram projesi' kapsamında Sivas'taki bilgi yayınevi tarafından organize edilen çalışma doğrultusunda Suşehri Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki 1 ile 5.sınıf öğrencileri, kendilerine dağıtılan kumbaralara okul...

Sivas Valiliği onaylı 'Kitap kumbaram projesi' kapsamında Sivas'taki bilgi yayınevi tarafından organize edilen çalışma doğrultusunda Suşehri Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndaki 1 ile 5. sınıf öğrencileri, kendilerine dağıtılan kumbaralara okul harçlıklarından birikim yaparak çeşitli kitaplar satın aldı.

Okul Müdürü Yalçın Akyol, bu tür çalışmalarla kitap okuma alışkanlığının küçük yaştan itibaren kazandırılacağını belirterek, "Yayınevinin başlattığı 'Kitap kumbaram projesi' kapsamında okulumuzdaki öğrencilerimiz, okul harçlıklarından kumbaralara topladıkları paralarla tutumlu olma ve kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için çeşitli kitapları satın aldı.

Kavramların eğlenceli bir etkinlik aracılığıyla çocuklara benimsetilmesini hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi kapsamında okuduğumuz kitapların her bir sayfası yıllar süren tecrübelerin ürünüdür. Yarınlara hazırlanan ve gelecekte büyük işler başarmaya azmetmiş gençlerimizin bu tecrübeler ışığında yetişmesi için kitap okuma alışkanlığı onlara küçük yaşlardan itibaren kazandırılmış olacak. Ancak dijital alemin cazip davetleriyle çevrelenmiş olan çocuklarımız kitapların büyülü dünyasının farkında değiller. Bu nedenle onlara kitapları tanımaları için yardım etmeli bu önemli alışkanlığı severek kazanmalarını sağlamalıyız" dedi.

Öğrenciler, kumbaralara topladıkları okul harçlıklarıyla Sivas'tan gelen çeşitli kitaplar aldı. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalçın Akyol Suşehri Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title