Haberler

Öğrencilere Yazılım Kursu

Mersin Üniversitesi'nden (Meü) 20 Öğrenciye, Yazılım Sektörünün Eleman Eksiğini Tamamlamak Amacıyla Hızlandırılmış Yazılım Kursu Veriliyor.

Mersin Üniversitesi'nden (MEÜ) 20 öğrenciye, yazılım sektörünün eleman eksiğini tamamlamak amacıyla hızlandırılmış yazılım kursu veriliyor.

Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD), Mersin İş Geliştirme Merkezi (MİGEM), Mersin Üniversitesi (MEÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yazılım Bölümü ve Alesta Yazılım'ın işbirliğiyle, Mersin'de yazılım sektörünün gelişmesi amacıyla, üniversite yazılım bölümü öğrencilerine yazılım kursu düzenleniyor.

Serbest piyasada faaliyetini sürdüren yazılım sektörlerinin kalifiye eleman sıkıntısını gidermek, öğrencilerin mevcut yazılım firmalarıyla adaptasyonunu sağlamak, yazılım firmalarının ihtiyaçlarına yönelik eleman yetiştirmek, sanayici ve bilişim elemanlarını buluşturmak amacıyla düzenlenen kursun 8 hafta süreceği belirtildi. MEÜ bünyesinden seçilen 20 öğrenci, MESİAD binasında, haftanın 2 günü Windows uygulamalarına yazılım geliştirme ve web tasarım kursu görecek. Eğitmenliğini Alesta Yazılım firmasının sahibi Levent Ali Keten'in üstlendiği yazılım kursunda 8 hafta boyunca öğrenciler, piyasa koşullarında yazılım sektörlerinin ihtiyacı olan eleman niteliği hakkında programcılık, web programcılığı, web grafik konusunda hızlandırılmış eğitim alacak.

Kursun amacının, üniversiteyi yazılım alanında bitirmiş olan kursiyerler yetiştirmek, eleman ihtiyacı olan yazılım firmalarına yetişmiş eleman sunmak, öğrencilerin, programcılık kursu sayesinde bir adım daha ileri giderek kendi yazılım firmalarını kurmaları olduğu açıklandı.

Dün başlayan kursun açılışında konuşan MESİAD Başkanı Ali Doğan, "Bayan öğrencilerin de bilişim alanına ilgi göstermelerinden son derece mutluluk duydum. İlki düzenlenen proje Mersin bilişim sektörüne büyük katkılar sunacak. Mersin, yazılım sektöründe de iddialı olacaktır" dedi.

Kursa kurumsal katkıda bulunan MİGEM Müdürü Eren Özen ise iş geliştirme merkezinin ve MESİAD'ın kurumsal olarak destek verdiği bu proje ile ileride yazılım alanında da iş geliştirme merkezleri kurulabileceğini ve Mersin'in yazılım alanında da öncülük yapacağını belirtti.

(MUÇ-HK-Y) 14.06.2008 19:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title