Haberler

Nevşehir'de, "Organ Bağış Haftası" Etkinlikleri Düzenlendi

Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Taşkın: "Nevşehir’de beyin ölümü gerçekleşen 8 kişinin organları 32 kişi umut oldu"

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından "Organ Bağış Haftası" dolayısıyla program düzenlendi.

İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, Nevşehir Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, Türkiye'de organ bağışıyla ilgili istatistiki bilgileri verdi.

Türkiye'de 27 bin, Nevşehir'de ise 130 kişinin organ bağışı listesinde yer aldığını belirten Ünlübay, " Nevşehir'de toplam 14 beyin ölümü gerçekleşen hastamız oldu. Bunlardan 8'i organ bağışını kabul etti. Bu 8 kişi farklı organ bağışlarıyla toplam 32 kişiye umut oldu" dedi.

Ünlübay, organ bağışında bulunmak isteyen herkesi Nevşehir Devlet Hastanesi Organ Bağışı İl Koordinatörlüğüne davet etti.

Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın ise Türkiye'de en çok böbrek nakli bekleyen hastanın bulunduğunu belirtti.

Türkiye'nin kadavradan organ çıkarımında dünya ülkeleri sıralamasında son sırada yer aldığını aktaran Taşkın, şöyle devam etti:

"Dünya ülkeleri arasında İspanya ve Fransa birinciliği oynuyor. Bizim yasalarımız gereğince 18 yaşını doldurmuş akli dengesi yerinde olan herkes organlarının tamamını veya bir kısmını bağışlayabilir. Ama yoğun bakımda yatarken beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerin birinci derece yakınlarına göre sormak zorundayız, kişilerin yakınları izin verirse organ bağışı gerçekleşiyor. Yasaya göre izin veren sayısı az olduğu için dünya ülkeleri arasında sonuncu sıradayız. Ama canlıdan canlıya nakillerde dünya birincisiyiz. Bizim amacımız canlıdan canlıya nakiller değil kadavradan organ çıkarmak."

İl Müftüsü Yakup Öztürk de organ naklinin dinen uygun olabilmesi için gerekli şartları katılımcılara aktardı. Program organ bağışı yapan kişilerin yakınlarına plaket verilmesiyle sona erdi. - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Rahim Ünlübay Nevşehir Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title