Haberler

Nazilli Belediyesi Öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi Veriyor

Güncelleme:

Nazilli Belediyesi Afet Acil Durum Ekibi (NAFAD), İsabeyli, Yenipazar ve Nazilli'deki öğrenci yurtlarında afet farkındalık eğitimlerine devam ediyor. Eğitimlerle öğrencilerin doğal afetler hakkında bilgi sahibi olması ve gerekli önlemleri alması hedefleniyor.

Nazilli Belediyesi Afet Acil Durum Ekibi (NAFAD); İsabeyli, Yenipazar ve Nazilli'deki öğrenci yurtlarında afet farkındalık eğitimlerine devam ediyor.

Nazilli Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan NAFAD; İsabeyli Gevher Nesibe Sultan Kız Öğrenci Yurdu, Nazilli Hacı Mustafa Efendizade ve Yenipazar Kredi Yurtlar Kurumu ile Yenipazar Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Afet Farkındalık Eğitimi verdi. Afetlerde gönüllü olmak isteyen 47 kişiye ise Turan Mahallesi'nde bulunan Nazilli Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda AFAD ekiplerince 5 günlük hafif arama kurtarma eğitimi verildi.

Eğitimlerle ilgili bilgi veren NAFAD yetkilileri, "Bu eğitimler sayesinde öğrencilerin doğal afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenleri öğrenerek, gerekli önlemleri alması ve doğal afetler hakkında bilgi sahibi olmalarını hedefliyoruz. Bu eğitimler afetlerin neden olduğu zararları en aza indirmeyi ve afetlerin neden olduğu panik ve kargaşayı azaltmaya yardımcı olmaktadır" dedi.

NAFAD ekibine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, "Nazilli Belediyesi olarak afetlere hazırlık konusunda mikro bölgeleme, deprem öncü işaretlerini izleme istasyonu ve afet acil durumlara müdahale ekibi olan NAFAD'ın kurulması gibi birçok çalışma yürüttük. Afet bilgisi yaşam bilgisidir. Afet öncesi yapılan 1 birimlik yatırım afet sonrası 15 birimlik zarara engel olur. Bu sebeple söz konusu eğitimler büyük önem taşımaktadır. Afet Farkındalık Eğitimi almak isteyen tüm kurum ve işletmeler bu konudaki taleplerini NAFAD'a iletebilir" dedi

.

NAFAD organizesinde düzenlenen doğa yürüyüşüne yoğun bir talep olduğunu ifade eden Başkan Özcan, tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenipazar İsabeyli Nazilli Belediye Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title