Haberler

Nalas'a Türk Damgası...

Kosova'da 12 ayrı ülkenin yerel belediye başkanlarını bir araya getiren Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) genel kurul toplantısına, Türkiye damgasını vurdu.

Kosova'da 12 ayrı ülkenin yerel belediye başkanlarını bir araya getiren Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) genel kurul toplantısına, Türkiye damgasını vurdu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ile Kosova'ya çıkartma yapan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin'in, yarınki seçimlerde NALAS'ın yeni genel başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu yıl Kosova'nın Priştine kentinde düzenlenen ve iki gün sürecek olan Güney-Doğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı (NALAS) Genel Kurul toplantısı Swiss Diamond Hotel'de başladı. Türkiye, Hırvatistan, Slovenya, Bosna-Hersek, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Makedonya, Karadağ, Romanya, Moldova ve Bulgaristan'dan 9 bin 500 belediyenin oluşturduğu NALAS toplantısına katılan belediye başkanları uyguladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

KESKİN, BURSA'DA HAYATA GEÇİRDİĞİ ÖRNEK PROJELERİ TANITTI

NALAS'ın 2 yıldır As Başkanlığını yürüten Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin örnek projeleriyle toplantının ilgi odağı oldu. İlçesinin adını, Kosova'da babası şehit edilen Osmanlı sultanlarından Yıldırım Bayezit'ten alan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen

Keskin dünyaya örnek olan Cazibe Merkezi, Sevgi Market, Hasta Yakınları Merkezi hakkında bilgiler verdi. Yarın düzenlenecek seçimlerde NALAS'ın yeni genel başkanı olması beklenen Keskin'in İngilizce yaptığı sunumunu, herkesin ilgisini çekti.

"NALAS'IN İKİ YILDIR AS BAŞKANLIĞINI YÜRÜTÜYORDUM"

Başkan Özgen Keskin, NALAS'ın 9 bin 500 belediyenin üye olduğu bir kurum olduğunu ifade ederek, "NALAS'ta iki yıldır as başkanlık görevini yürütüyordum. İnşallah yarınki seçimlerde dönem başkanlığı tarafıma geçmiş olacak. ve ülkemizi en güzel şekilde bu platformda temsil edeceğiz. NALAS devletlerarası dialoğun

kurulması, şehirlerin lokomotiflik görevini yerine getirmesi açısından son derece önemli. Bugün Bursa'da uygulamaya yönelik örnek projelerimizi sunduk. Bu projeleri diger devletler arasında paylaştıktan sonra çok daha güzellikler ortaya çıkmakta. Önemli olan burada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek, NALAS'ın daha güzel bir kurum haline gelmesini sağlamak. Devletler arası dialoğu şehirler aracılığıyla da sağlamaktır" dedi.

Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Türkiye'den AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, Marmara Belediyeler Birliği AB ve Uluslararası İlişkiler Merkezi Direktörü Murat Daoudov ve Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Hasan Hüsamettin Koçak ve Genel sekreteri Mustafa Başkur da katıldı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Kosova Yerel Haberler

title