Haberler

Mülteci Fırınlarında Ramazan Bereketi

Samsun’da fırın işleten Iraklı mültecilerin ekmek satışı Ramazan’da iki katına çıktı.

Samsun'da fırın işleten Iraklı mültecilerin ekmek satışı Ramazan'da iki katına çıktı.

Yoğun sıcaklarla beraber Ramazan ayında oruç tutmak ve çalışmak bazı meslek gurupları için oldukça zor hale geliyor. Vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için bazı meslek gurupları işlerine bu günlerde de ara veremiyor. Fırıncılar ve inşaatçılar yoğun sıcaklarda oruçlarını tutarak çalışmalarına devam ediyor. Samsun'da fırıncılar, 200 derecenin üstündeki sıcaklıkta fırının başında oruçlarını tutarak çalışırken, Irak'tan gelen ve Samsun'da kendi açtıkları fırında saatlerce ter döken fırıncılar da işlerinin Ramazan ayının gelmesiyle birlikte 2 kat arttığını belirttiler.

Samsun'da 2 aydır kendi yörelerine ait ekmek ürettiklerini belirten Suhaab Ahmed Hassan (24) ve Mahmood Ahmed Hassan (18) kardeşler, "Ramazan gelmeden önce günde 1 çuval un bitiriyorduk. Bu da yaklaşık 750 lavaş ekmeğine denk geliyordu. Ancak Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günde 2 çuvaldan bin 500 ekmek üretiyoruz. Bu ekmekleri yöremize has tandır fırınlarında odun ateşinde pişiriyoruz. Ayrıca bu Ramazan'da ekmek de üretiyoruz. Ekmeklerimize sadece Araplar değil, Türk vatandaşlar da oldukça ilgi gösteriyor. Sıcaklarda fırında çalışmak zor oluyor ama çalışmaya devam ediyoruz" dediler.

Arap fırıncılar, 3 adet lavaş ekmeğini 1 liradan satıyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmed Hassan Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title