Haberler

Muğla İkizköy'de 3 Gündür Süren Su Kesintisine Tepki

Güncelleme:

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi'nde yaşayan köylüler, 3 gündür devam eden su kesintisine tepki gösterdi. İkizköy Muhtarı Nejla Işık, termik santralin deposundaki pompanın arızalanması nedeniyle susuz kaldıklarını belirtti.

ESMA TURAN

(MUĞLA) - Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi'nde yaşayan köylüler, 3 gündür süren su kesintisine tepki gösterdi. İkizköy Muhtarı Nejla Işık, "3 gündür 'patlak var' dediler. Patlağı bulamadılar, kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama biz inanmadık, inanmayacağız da santralin deposundaki pompa arızalıymış. Dün akşamüzeri fark edilmiş, santralde hiç mi elektrikçi yokta 3 gündür o arıza giderilmedi. Soruyorum size, beni muhtar seçtikleri için mi İkizköylülere bu ceza" dedi.

Yıllardır Akbelen Ormanı'nı termik santralden korumak için direnen İkizköylüler, şimdi de susuzlukla mücadele ediyor. İkizköy Muhtarı Nejla Işık, termik santralin deposundaki pompanın arızalanması nedeniyle susuz kaldıklarını söyledi.

Muhtar Işık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bugün 29 Nisan Pazartesi. 2 haftadır İkizköy'de sular kesiliyor. MUSKİ'yi aramamıza rağmen, Milas'ı aramanıza rağmen 3 gündür bu su sorunu aşılamadı. Geçen haftada aynısı yaşandık. Köyde 3 gündür su yok. Bahçe dikimi yaptı insanlar, bahçe fideleri kurudu sulayamadıkları için. Güttüğümüz hayvanlarımız susuz, evlerimiz susuz, çocuklarımız susuz, yaşlılarımız susuz. Bu kurumlar muhtar olarak bana bilgi verildi. 3 gündür 'patlak var' dediler. Patlağı bulamadılar, kimseyi zan altında bırakmak istemiyorum ama biz inanmadık, inanmayacağız da santralin deposundaki pompa arızalıymış. Dün akşamüzeri fark edilmiş, santralde hiç mi elektrikçi yokta 3 gündür o arıza giderilmedi. Soruyorum size, beni muhtar seçtikleri için mi İkizköylülere bu ceza. Bu işin peşini bırakmayacağız. İnsanları zor tutuyoruz. Gerekirse santrali basacağız. Yeter artık. İnsanları susuz bıraktınız. Bu köyü terk edelim diye yapıyorsunuz. Bu köyü asla terk etmeyeceğiz. İkizköy'ün bir toprağını bile vermeyeceğiz. Düşün artık yakamızdan yeter."

"SUSUZLUKTAN ÖLÜYORUZ"

Bölge halkından Ayşe Yener ise evinin mutfağından çektiği videoda "3 gündür sularımız yok. Ben de alerjik astım var. Şirketin tozu, kirli hava beni koma etti. 10-15 tane ilaç kullanıyorum. Bakın tam karşımızda şirketin kaç tane kamyonu, toz duman, biz ölüyoruz. Yetmedi şirketin deposu patlamış, tamir olmadığı için İkizköy'e Karadam'a su vermiyorlar. Susuzluktan ölüyoruz. Ne içecek suyumuz var ne de bu bulaşıkları yıkayacak köy çeşmemiz var ben getiremiyorum" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Muğla Çevre Enerji Yerel Yaşam Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğradı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title