Haberler

Muğla'da Suya Yüzde 25 Zam

Muğla Belediyesi 2012 yılının ilk Belediye Meclis toplantısında suya zam yaptı.

Muğla Belediyesi 2012 yılının ilk Belediye Meclis toplantısında suya zam yaptı. Gerekçe olarak elektriğe yapılan zam ve bakım onarım giderlerinin artmasını gösterdi.

Ocak ayının ve 2012 yılının ilk belediyle meclis toplantısı suya zam ile açıldı. Belediye Başkanı Osman Gürün'ün başkanlık yaptığı Belediye Meclis toplantısında Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hilmi Giresun, suya yapılacak zam hakkında bilgi verdi. Giresun, "Elektrik zammı, bakım onarım ve amortisman giderlerinin yüksek olmasından kaynaklanan fiyat arttırımı için gerekli çalışmalar yapıldı. Suya bu yıl için yüzde 25 oranında zam öngördük. Diğer iller ile karşılaştırdığımızda hemen hemen birbirine yakın bir fiyat politikası var. Su tonaj fiyatı düşük olan illerde ise su rezervlerinin yüksekliği veya sanayi şehri olmalarından kaynaklanıyor" dedi.

AK Partili Belediye Meclis üyesi Hamza Akercan ise kaçak suyun maliyetinin vatandaşa yüklendiğini belirterek, "Muğla belediyesinin su politikası yok. Yüzde 25 artış çok fazla. Komşu iller Aydın, Denizli ve Uşak gibi illerde ve Çine, Fethiye gibi ilçelerde bizden çok çok aşağılarda bir rakam mevcut. Muğla Belediyesi'nin Muğla halkına daha fazla su faturası ödetmemesi için bu zammın geri çekilmesi lazım. Yüzde 60 kaçak olan bir su isale hattının kaçak maliyetinin Muğla halkına ödettirilmemesi gerekir" dedi.

Belediye Başkanı Osman Gürün ise Akercan'ın su politikası olmadığı iddialarına katılmadığını belirterek, "Fiyatlandırma maliyet hesaplamaları yapılarak bu oranlar belirlendi" dedi.

Yapılan oylamada yüzde 25'lik su zammı CHP'li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Belediyesi Osman Gürün Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title