Haberler

Müdür Aktuğ'dan 'Van Gecesi'ne Davet

VAN (İHA) – Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van’ın düşman işgalinden kurtarılışının 99’uncu yıldönümü nedeniyle düzenledikleri geceye herkesi davet etti.

VAN (İHA) – Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van'ın düşman işgalinden kurtarılışının 99'uncu yıldönümü nedeniyle düzenledikleri geceye herkesi davet etti.

Van'ın düşman işgalinden kurtarılışının 99'uncu yıldönümü nedeniyle Van Valiliği öncülüğünde bir gece düzenleyeceklerini belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, "2 Nisan akşamı Van Devlet Tiyatrosu salonunda saat 19.00'da 'Van Gecesi' yapılacak. Büyükşehir Belediyesinin yöresel yemek ikramının olacağı gecede, Van Oturma Gecesi ekibi tarafından Van türküleri seslendirilecek. Gecede Vanlı ressamların çizdiği Van konulu resimler de katılımcıların beğenisine sunulacak" dedi.

2010 yılından itibaren geleneksel hale getirdikleri 'Van Gecesi'ni bu sene de yapacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Aktuğ, "Van'ın çok zengin olan kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere ulaştırmak için kente ait yöresel yemeklerin, resimlerin, türkülerin, şiirlerin, manilerin ve deyimlerin yer alacağı gecemizi planladık. Van, kültür anlamında çok zengin bir kent. Bu kültürün yaşatılması gerekiyor. Bunun yanında yine uzun yıllar yaşatılmış 'Van Oturma Gecesi' geleneğinin de sürdürülmesi gerekiyor. Urfa'nın 'Sıra Gecesi', Elazığ'ın 'Kürsü Başı' gibi Van'ın da bir 'Oturma Gecesi' geleneği var. Bu geleneğin de bilinmesi ve yaşatılması gerekir. Bu tür geceler düzenlenerek, bu geleneğin gelecek kuşaklara aktarılması ve yaşatılması gerekmektedir. Ben bu kapsamda gecemizin hazırlanmasında her türlü katkıyı sağlayan Valimiz Sayın İbrahim Taşyapan'a, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kültür Daire Başkanlığına, Van Oturma Gecesi ekibine, Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ve ressamlarımıza Van halkı adına teşekkür ediyor, tüm Vanlıları bu eşsiz gecemize davet ediyorum" ifadelerini kullandı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Aktuğ Van Valiliği Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title