Haberler

MHP Adaylarından Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

MHP Milletvekili adayları, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

MHP Milletvekili adayları, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, ziyarette yaptığı açıklamada, Kayseri'de faaliyet gösteren basın kuruluşları hakkında bilgi verdi.

Basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini, gazetecilerin 2008 yılında ellerinden alınan yıpranma payı hakkının yeniden getirilmesini beklediklerini belirten Altınkaya, yeni dönemde meclisten bu konularda çalışma yapılmasını istediklerini söyledi.

2. sıra milletvekili adayı Nihat Canpolat da seslerini topluma duyurabilmek için basına ihtiyaç duyduklarını, ileri demokrasinin sağlanması için basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Gazetecilerin Türkiye'de zor şartlarda görev yaptıklarını dile getiren Canpolat, "Hapiste bulunan gazeteciler ve gazeteciler hakkında açılan davalar konusunda dünyada, Türkiye'nin durumu hiç iyi değil. Hiç kimse düşüncelerinden veya henüz yayımlamadıkları kitaplarından dolayı yargılanmamalı. İleri demokrasi için temel hak ve özgürlüklerin devletin garantisi altında olması gerektiğine inanıyoruz. İnşallah, milletimiz bize yetki verirse, bu sorunların çözümü için üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.

Ziyarete, Canpolat'ın yanı sıra MHP milletvekili adayları Mazhar Gündoğ, Sami Eker, Hüseyin Tekin, Ünal Polat, Levent Livdumlu ve Faruk Çolak da katıldı.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title