Haberler

Mezitli Belediyesi Gençlik Meclisi İlk Toplantısını Yaptı

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Gençlik Meclisi, ilk resmi toplantısını gerçekleştirdi.

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Gençlik Meclisi, ilk resmi toplantısını gerçekleştirdi.

'Mezitli Belediyesi Gençlik Meclisi'nin düzenlemiş olduğu toplantı, Belediyesi Meclis salonunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Soma maden faciasında hayatını kaybeden işçiler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha önceki toplantıda geçici olarak divan başkanlığına seçilen Adnan Eser yönetimde 'Mezitli Belediyesi Gençlik Meclisi' başkanlık seçimi gerçekleşti. Başkanlık seçimine Adnan Eser, Batuhan Mert, Hakan Kunt aday olarak katıldı. Oylama başlamadan önce adaylar kısaca kendilerini tanıttılar. Yapılan oylama sonucunda Batuhan Mert gençlik meclisi başkanı olurken, başkan yardımcılığına Mehmet Yüksel ve Adnan Eser seçildi. Genel sekreterliğe Onur Özkan, yürütme kuruluna Hakan Kunt, Sıla Okunmuş, üniversite koordinatörlüğüne Avni Erdil Canoğlu, lise koordinatörülüğüne Uygar Can İnnal, sivil toplum koordinatörlüğüne Tuncay Gökdemir, Ar-ge ve proje komisyonluğuna Mustafa Öztaş, kültür turizm ve sanat komisyonluğuna Nur Şahdoğan, gençlik ve spor komisyonluğuna Birdal Koç, çevre sağlığı ve doğayı koruma komisyonluğuna Mehmet Yüksel ve Uğurcan Kaya, eğitim ve sağlık komisyonluğuna Onur Özkan, basın yayın ve sosyal medya komisyonluğuna Sıla Okumuş ile Erman Çiçek seçildi.

Mezitli Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı olarak seçilen Batuhan Mert, gençlik örgütünün daha çok büyüyeceğinin altını çizerek, "Mersin ve Mezitli'de gençlik olarak önemli sayıdayız. Daha çok kitleye ulaşmamız lazım, arkadaşlarımızla daha hızlı bir şekilde iletişime geçmeyi umuyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramı ülke için gençler yani bizler için çok değerli. Bugün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gençlik bayramı olarak armağan ettiği gündür. Ama böyle bir günü gençlik olarak içimdeki coşkuyu yaşayamadık. Buruk kutluyoruz Manisa'nın Soma ilçesinde maden faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara ise şifa diliyorum. Gençlik ve Spor Bayramımız hepimize kutlu olsun" dedi.

Komisyon seçimleri sonrası, Mezitli Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Batuhan Mert 2. Gençlik Meclisi toplantısı tarihinin belirlenmesi için istişare toplantısı düzenleyeceğini belirtti. Sayılarının yetersiz olduğunu belirten Başkan Mert, sosyal medya sorumluları ve koordinasyon sorumlularıyla bir araya geleceklerini ve sosyal medyada örgütlenerek sayılarının kısa sürede artacağını söyledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title