Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde 572 Kadrolu İşçinin Günlük Ücretine Yüzde 56'lık Artış

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası 1 Nolu Şube arasında 572 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre, günlük ücretlere yapılan yüzde 56’lık artışla kadrolu işçi ücreti 12 bin 897 liradan 18 bin 71 liraya çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası 1 Nolu Şube arasında 572 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Buna göre, günlük ücretlere yapılan yüzde 56'lık artışla kadrolu işçi ücreti 12 bin 897 liradan 18 bin 71 liraya çıktı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası 1 Nolu Şube arasında Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan toplam 572 kadrolu işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok, MESKİ Genel Müdürü İrfan Korkmaz ile Belediye İş Sendikası Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Nail Kaya tarafından atıldı.

Günlük ücretlerde yapılan yüzde 56'lık artış ve sosyal haklarda yapılan iyileştirmeler, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan kadrolu personel arasında sevinç ve memnuniyet yarattı. Toplu iş sözleşmesiyle, MESKİ'de görev yapan 224 ve Büyükşehir Belediyesi'nde görev yapan 348 olmak üzere toplam 572 kadrolu işçinin günlük ücretlerine yüzde 56 oranında artış yapılarak; 333,60 lira olan kadrolu işçi günlük ücreti 520,50 liraya yükseltildi. Yapılan artışla birlikte aylık ortalama 12 bin 897 lira olan kadrolu işçi ücreti ise 18 bin 71 liraya yükseltildi.

Üç yıllık imzalanan ve 1 Mart 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak sözleşme gereği kadrolu işçilerin ücretlerine ve tüm sosyal haklarına, enflasyondan etkilenmemeleri için yıllık enflasyon oranında her yıl artış yapılacak.

Kaynak: ANKA / Yerel

Mersin Büyükşehir Belediyesi Belediye İş Sendikası Mersin Yerel Haberler

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çorum'da 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Çok sayıda kente ceviz büyüklüğünde dolu yağdı! Camlar kırıldı, vatandaşlar ne yapacağını şaşırdı

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Hazine Bakanı Şimşek: Biz asla sıcak paraya güvenmeyiz

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 24 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 23 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 23 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Çorum'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! Çorum'da deprem şiddeti kaç, merkez üssü neresi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 34. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 23 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmenlik başvuru nasıl olur? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 23-24 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Eyvah Eyvah 2 konusu nedir? Eyvah Eyvah 2 oyuncuları ve Eyvah Eyvah 2 özeti! Eyvah Eyvah 2 nerede çekildi, konusu ne, oyuncuları kimlerdir? Eyvah Eyvah 2 hangi il ve ilçede çekildi? Ali Koç'un yönetim kurulu listesi belli oldu! Yönetimde Acun Ilıcalı var mı? ÖSYM YKS 2024 sınav giriş belgeleri erişime açıldı! YKS YER SORGULAMA EKRANI
Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title