Haberler

Manisa'daki Dolu Yağışı

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, doludan hasar gören arazilerde hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Saruhanlı Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, doludan hasar gören arazilerdeki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Kaymakam Kanyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir haftadır aralıklarla yağan yağmurla karışık dolunun ekili alanlarda bazı ürünlerde hasara yol açtığını, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince hasar tespitinin tamamlandığını söyledi.

Özellikle Saruhanlı merkez, Adiloba, Koldere, Mütevelli ve Alibeyli mahallelerinde arazilerin hasar gördüğünü vurgulayan Kanyılmaz, şöyle konuştu:

"Saruhanlı merkezde 900'ü bağ, 200'ü zeytin olmak üzere toplam bin 100, Adiloba Mahallesi'nde 700'ü bağ, 200'ü zeytin olmak üzere toplam 900, Koldere Mahallesi'nde 500'ü bağ, 300'ü kavun, 500'ü mısır olmak üzere toplam bin 300, Mütevelli Mahallesi'nden 500'ü bağ, 400'ü domates-biber, 500'ü mısır olmak üzere toplam bin 400, Alibeyli Mahallesi'nde 300'ü bağ, 300'ü domates-biber olmak üzere toplam 600 dekar arazide hasar var. Bağlarda yüzde 10 ile 35, mısırda yüzde 10 ile 35, kavunda yüzde 10 ile 35, zeytinde yüzde 10 ile 30, domates-biberde 10 ile 35 arasında hasar tespit edildi. Doludan etkilenen çiftçi sayısı ise 310 olarak belirlendi."

Doludan zarar gören üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Kanyılmaz, "Sigortalı olan ürünlerin zararı bir şekilde karşılanır, diğerlerinde ise zararın karşılanması devletin takdirindedir. Bu konuda da üreticilerin banka ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının ertelenmesi talepleri var. Bizler de bunu üst makamlara bildireceğiz" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Erdoğan Kanyılmaz Saruhanlı Koldere Yerel Haberler

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

AK Parti'nin ağabeyleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı iki konuda uyardı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title