Haberler

Lise Öğrencilerinden DÜBTAM Laboratuarlarına Ziyaret

Güncelleme:

Diyarbakır da Özel Anadolu Lisesi öğrencileri, Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezini gezdi.

Diyarbakır da Özel Anadolu Lisesi öğrencileri, Dicle Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezini gezdi. Merkezi Laboratuarları yerinde gezen ve bilgiler alan öğrenciler, bölgeye ve hatta çevre ülkelere hizmet veren donanımlı araştırma merkezini beğendiklerini belirttiler.

Kimyasal Analiz, X-Ray Ünitesi, Taramalı Elektron mikroskopu ve Gen Mühendisliği Laboratuarını gezen lise 2.sınıf öğrencileri, Doç. Dr. Yusuf Selim Ocak nezaretinde araştırma merkezinde nelerin incelendiğini öğrendiler.

Bilim ve Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hamdi Temel, öğrencileri odasında ağırlayarak, sohbet etti. Dünyanın sayılı laboratuarı arasında olduklarını ve çeşitli birçok çalışmalarla bilim adına büyük adımlar attıklarını belirten Temel, üniversite eğitimlerinin ardından öğrencileri araştırma merkezinde görmenin kendilerini mutlu edeceğini söyledi. Temel'e hediye takdiminde bulunan öğrenciler, hatıra fotoğrafı çekti.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title