Haberler

Kurt, Hasta Ve Yatalak Hastaları Ziyaret Etti

Güncelleme:

AK Parti Sur Belediye Başkan adayı Abdurrahman Kurt, seçim gezilerini büyük bir hızla sürdürüyor.

Sur İlçesindeki Mardinkapı, Melikahmet Caddesi, İskenderpaşa, Cami Kebir, Cami Nebi, Ziyagökalp Mahallesi, Çarşıya Şewiti ve Aşefçiler çarşısını ziyaret eden Kurt, çok sayıda evi ziyaret ederek, özellikle hasta ve yatalak yaşlılarla sohbet etti. Esnaf ziyaretlerinde de sur ilçesinin çehresini değiştirecek projelerinin yer aldığı broşürü dağıtan Kurt, bu projelerin hayata geçirilmesi için destek istedi.

SUR İÇİ ZORUNLU GÖÇÜN AÇIK HAVA MÜLTECİ KAMPLARINA DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ

Ev ve esnaf ziyaretlerinden sonra açıklamalarda bulunan Kurt, şöyle dedi:
"Ziyaretlerde şunu gördüm, Sur içinde özellikle zorunlu göçün açık hava mülteci kamplarına dönüştürülmüş bir şehir ile karşı karşıyayız. Buralarda sahipsiz yaşlılar var. Eşi cezaevinde yatan çok sayıda kadınla karşılaştık. Dul kadınlarımız çok fazla. Sokakta çalışan çocuk sayısı biraz fazla burada. Dolayısıyla çok ciddi bir sosyal müdahaleyi gerektirir hale gelmiş bir şehir. Patlama noktasında. Allahtan sorduğumuz evlerde, mesela yaşlı bir kadın hem engelli maaşı, dul maaşı, sosyal yardımlar alarak, ayakta kalmayı beceriyorlar.

BU ŞEHRİ ÜRETEBİLECEK BİR HALE GETİRMEK GEREKİYOR

Bu şehri buradan üretebilecek bir hale getirmek gerekiyor. Aksi taktirde bunun altından kalkmak çok zor. Allah muhafaza bu hükümet giderse, başka bir hükümet bu sosyal destekleri de sağlayamazsa, bunlar sadece çocuklar büyük bir felaketle karşı karşıya kalır. Bu şehirde dolaştığınız zaman görüyorsunuz. Onun için ne edip Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın baştan gitmemesiyle ilgili bütün oynanan oyunlara rağmen onu desteklemek lazım. Bütün şehir bunu haykırıyor, bağırıyor. İnşallah bizim gördüğümüz atmosferde bu destek var. Herkesin bize söylediği, "sandıklarımıza sahip çıkın, bizde Başbakanımıza sahip çıkalım" inşallah hayırlı olur"

SUR İÇİNE ÖZEL KAPALI ÇARŞILAR YAPACAĞIZ

Kurt, Sur içerisinde özel kapalı çarşılar, yani tarihi kapalı çarşıların yapılması gerektiğine işaret ederek şöyle dedi:

"Yani şimdi bizim çarşıya şewiti, Aşefçiler çarşısı gibi yerler otantik, hijyenik ve hem gerçekten de hem bugüne yansıtacak şekilde imar edilip, turistik alışveriş mekanları haline dönüştürmesiyle ilgili proje yapmamız gerekir. Bugünün AVM'leri gibi olmayacak ama geçmişten bugüne bir gecekondulaşma, çarşıya şewiti, Aşefçiler çarşısı gibi de olmayacak. Tamamen otantik özelliği taşıyacak, Diyarbakır mimarisi ile inşa edilecek. Bu anlamda o mimariyi yansıtırken, bir yandan modern dünyanın konforunu da içinde barındıracak bir tasarımla tasarlayacağımız çarşıların yapılmasını düşünüyoruz.

SURİÇİ İL'İN KUMBARASI OLACAK

Çünkü burası aynı zamanda il'in kumbarası olacak Sur içi, bu kumbaradan para birikecek, alışveriş mekanlarından, otantik mekanlarından, bunu buradaki esnafla birlikte tasarlayacağız. Bunu projelerimize koymadık. Çünkü bu tasarımın ucunu açık bıraktık açıkçası. Ama bu tasarımdan bizim özellikle olmazsa olmaz, özellikle otantik özelliğini koruyacak. Yüksek katlı olmayan, otantik alışveriş merkezleri şeklinde geliştireceğimiz mekanlar içerisinde, hem buradaki insanlarımızın ürettiği el işlerimizi, turistik ürünlerimizi, yerel ürettiğimiz ürünleri buradan pazarlayacağız. Bir yani sosyal boyutu olan bir yanı da ekonomik boyutu olan ama bir yanı da otantik boyutu olan mekanlar halinde yapacağımız alışveriş merkezleri olacak. AVM değil. Çarşılarımız olacak"

Kaynak: Temsilci / Yerel

Abdurrahman Kurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title