Haberler

Kur'an Kursu Öğrencilerinden Aşure Etkinliği

Mersin'in Erdemli ilçesinde 'Aşure Haftası' etkinlikleri kapsamında Kur'an Kursu öğrencileri tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde 'Aşure Haftası' etkinlikleri kapsamında Kur'an Kursu öğrencileri tarafından aşure etkinliği düzenlendi.

Erdemli Selvi-Teslime Güneş Kur'an Kursu tarafından düzenlenen etkinlikte Kur'an'ı Kerim okundu, dualar edildi, yemek ve kurs öğrencileri tarafından hazırlanan aşure ikram edildi. Etkinliğe Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Duaların ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı İbrahim Özefe, "Düzenlenen aşure etkinlikleri Bizim birlik, beraberliğimizi pekiştiren en yakınımızdaki komşumuzla, mahallelimizle, hemşerilerimizle; ekmeğimizi, aşımızı, tuzumuzu, şekerimizi, paylaşmamızı ifade eden, çok önemli bir geleneğimizdir. Aşure Erdemli'de Selvi-Teslime Güneş Kur'an Kursu çatısı altında birliği gerçekleştirdi. Burada yöneticiler, vatandaşlar ve basın mensupları hep bir araya geldik. Birlik ve beraberliğimiz her zaman daim olsun diyorum. Bu güzel geleneklerimiz daima yaşatılmasını diyorum. Hayır işlerine; hayırdan hayra koşan, hayır işleri olunca birbirleriyle yarışan Erdemlili hanımefendilere ve beyefendilere şükranlarımı sunarken bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletim" dedi.

Aşure geleneğinin nesilden nesile aktarılması gerektiğini vurgulayan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'da, "Bu aşure geleneğimizin, birliğimizin dirliğimizin Erdemlimizin hayrına olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Bu aşure geleneği Erdemli'nin sosyal hayatının canlanmasına, Erdemlimizin birliğinin dirliğinin sağlanmasına, çok güzel bir vesile oluyor. Özellikle bunu Kur'an Kursu öğrencilerinin yapması çok daha anlamlı, çok daha manidar. Bilinçli bir toplumun yetişmesinde, idealist bir toplumun oluşmasında Kur'an Kurslarımız çok önemli bir görevi üstlenmektedir. İnşallah bu geleneklerimiz kıyamete kadar sürer. Erdemlililer olarak bu gelenek ve göreneklerimizi kıyamete kadar bilinçli bir şekilde sürdüreceğiz İnşallah" diye konuştu.

Etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek konuşmalarına başlayan İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu ise, "Rabbimiz yapmış olduğunuz hayırları kabul eylesin. İnsanları ve insanlığı ayakta tutan güzel hasretler vardır. Bizde bu gün aşure geleneği ile sizlerle buluşma imkanı yakaladık. Hem devlet erkanımız hem de vatandaşlarımız aşure ile birlik ve beraberliğin mesajını en güzel şekilde vermiş oldu. Ayrıca bu aşure günün geleneğinin yaşatılmasında ön plana çıkan Kur'an kurslarımıza ve Hassaten Selvi-Teslime Güneş Kur'an Kursunu bizlere bağışlayan değerli hayırseverlere şükranlarımızı sunuyoruz. Yapmış olduğunuz bu güzel ikramların hakikisini cennette Rabbimiz İnşallah cümlemize tatmayı nasip eylesin" şeklinde konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mükerrem Tollu Mahmut Sami Erdemli Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title