Haberler

Kumluca'da "Yaya ve Engelli" Öncelikli Trafik Çalışması

İlçe Trafik Komisyonu tarafından alınan karar gereği, Kumluca'da "yaya ve engelli" öncelikli trafik çalışması başlatıldı.

Kumluca'da trafikte yaşanan sorunların çözümü amacıyla başlatılan çalışmalar çerçevesinde, engelli geçişlerine araç parkını önleyici dubalar yerleştirildi.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk başkanlığında toplanan ilçe trafik komisyonun aldığı kararlar doğrultusunda, cadde ve sokaklarda yaya ve engellilerin geçişlerini engelleyecek şekildeki araç parklarını önlemek amacıyla engelli geçişlerine dubalar konuldu.

Dubaların yerleştirilmesi için düzenlenen etkinliğe Kaymakam Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdür vekili Emniyet Amiri Rahmi Odabaşı ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Bürosu Amirliği ekipleri katıldı.

Kaymakam Baştürk, ilçede trafiğin önemli bir sorun teşkil ettiğini ve ilçede yaklaşık 26 bin civarında tescilli araç bulunduğunu söyledi. Araçların 9 bin 500'ünü motosikletlerin oluşturduğuna dikkati çeken Baştürk, ilçede 10 binin üzerinde de otomobil bulunduğunu belirtti.

Baştürk, şöyle konuştu:

"İlçemizdeki trafik sorununu çözmek adına bazı kararlar alıyoruz. Ancak aldığımız bu kararların bir tarafı yine bu kararların uyulması ve uygulanması açısından insanlarımızı bağlıyor. Trafikteki sorunların çözümü öncelikler karşılıklı saygı ve kurallara uymakla mümkün olacaktır. Biz de bu amaçla bu gün 'Yaya ve engelli öncelikli trafik' sloganımızla yaya ve engelli geçitlerimize araç parkını önlemek için dubalar yerleştireceğiz. Bunun dışında trafikle ilgili yürüttüğümüz diğer çalışmalarımız da var, amacımız hep birlikte sorunsuz ve güvenli bir trafikle yaşamımızı sürdürmek."

Etkinlikte daha sonra Kaymakam Baştürk ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından belirlenen noktalardaki yaya ve engelli geçitlerine, araç parkını önleyici sabit duba yerleştirildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Hüsamettin Çetinkaya Canan Hançer Kumluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title