Haberler

Kumluca'da Belirlenen Alanlar Dışında Denize Girmek Yasak

Güncelleme:

Kumluca Kaymakamlığı tarafından denize girilebilecek yerler belirlendi.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk başkanlığında düzenlenen toplantıda, ilçede denize girilebilecek yerler tespit edildi.

Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, yaz mevsimiyle deniz sezonunun açıldığını ve vatandaşların denize girmek için kullanabilecekleri alanları belirlemek amacıyla toplantı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantının amacının, denize giren insanların can güvenliklerini sağlamak, çevre kirliliğini önlemek ve denizlerde balık avlamak isteyen vatandaşların can ve mal güvenliklerini korumak olduğunu belirten Baştürk, şöyle konuştu:

"Denize girme alanlarının belli olmadığı yerlerde tekneler, kıyıdan olta ile balık avcıları aynı alanda oluyorlar. Bu da vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini tehlikeye düşürüyor. Bundan dolayı ilgili kurum ve kuruluşların yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz toplantıda denize girilebilecek alanları belirledik. Bu alanlarda, her türlü su ürünleri avcılığı, motorlu ve motorsuz deniz araçlarının girmesini yasakladık. Bu kararlara uymayanlar hakkında ilgili kolluk kuvvetlerince gerekli cezai yaptırımlar uygulanacaktır."

Kaymakam Baştürk, Kumluca'da yedi bölgede denize girilebilecek 26 yer belirlendiğini, bu yerlerin ilgili kurumlara da iletildiğini bildirdi.

Kumluca'da Korsan, Papaz, Karaöz koyları, Günay Sahil Tesisleri, Siteler mevkisi ve Adrasan bölgesinde belirlenen alanlarda denize girilebilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Canan Hançer Kumluca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title