Haberler

Kulu'da "Trafik Dedektifleri" Konulu Toplantı

Konya’nın Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar için trafik eğitimi kapsamında “Trafik Dedektifleri” konulu toplantı düzenledi.

Konya'nın Kulu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından çocuklar için trafik eğitimi kapsamında "Trafik Dedektifleri" konulu toplantı düzenledi.

İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma ve Dayanışma Derneği ve OPET'in ortaklaşa başlattıkları Trafik Dedektifleri toplantısı yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonundaki toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yetiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Bağcı, Kulu Müftüsü, İbrahim Kacaroğlu, Kulu Otomobilciler ve Minibüsçüler Oda Başkanı Ömer Dağ ve şube müdürleri katıldı.

3-5, 6-13 ve 14-17 yaş guruplarındaki çocuklara yönelik 2015 yılına kadar ulusal çapta iki ayrı kampanya düzenlendiğini belirten yetkililer, oluşturulan projeyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın okul içi faaliyetler yolu ile temel ve orta eğitim kurumlarındaki öğrencilerin yüzde 75'ine trafik bilincinin kazandırılmasını amaçladıklarını ifade etti. Toplantıda 500 bin öğrencinin aile ve yakınlarına yönelik farkındalık eğitimlerini gerçekleştirmek ve 2016 yılına kadar yol kullanıcılarına trafik kurallarına uyma tutum ve alışkanlığı kazandırmak amacıyla ülke genelinde sürücü ve yaya eğitim seminerlerine devam edileceği belirtildi.

Öte yandan, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik trafik bilincinin artırılması için kampanya, eğitim, seminer çalışmalarının düzenlenmesi, konu ile ilgili kamu kurum kuruluş ile sivil toplum örgütleri ve Kulu Müftülüğü'nün cemaatlere vaaz yolu ile bilgilendirilmesi, okullarda rehber öğretmenler tarafından bilgilendirmesi ve trafik ekipleri tarafından da okullarda seminerlerin verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İçişleri Bakanlığı Konya Kulu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title