Haberler

Köyden Şehir Merkezine Taşınan Konteynerlere El Konuldu

Van'daki depremin ardından Gedikbulak köyünde, kendilerine verilen konteynerleri şehir merkezine taşıdıkları için 2 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Van'daki depremin ardından Gedikbulak köyünde, kendilerine verilen konteynerleri şehir merkezine taşıdıkları için 2 kişi hakkında işlem başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlara valilik tarafından tahsis edilen konteynerler, evlerin önüne kurularak, ailelere teslim edildi. Köyde yaşayan T.İ ile M.A da evlerinin hasarlı olduğunu beyan ederek, konteyner aldı.

Kurulum ve teslim işlemlerinin tamamlanmasının ardından Jandarma ekiplerinin yaptığı sayımda, iki konteynerin eksik olduğu belirlendi. İncelemede T.İ ve M.A'ya verilen konteynerlerin Van'a taşındığı tespit edildi.

Vali Münir Karaloğlu, bu bilgi üzerine konteynerlerin geri alınması talimatını verdi. Valilik ekipleri, iki konteyneri de malzemeleri sahiplerine teslim ettikten sonra, vinçle kamyonlara yükleyerek, teslim merkezine götürdü.

Vali Yardımcısı Atay Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konteynerlerin köylerde ve şehir merkezinde yapılan hasar tespit çalışmalarına göre verildiğini bildirdi.

Konteynerlerin köylerde, vatandaşların evlerinin önününde veya gösterdikleri yerde kurularak, altyapısı tamamlandıktan sonra teslim edildiğini ifade eden Uslu, şöyle konuştu:

"Köydeki vatandaşın evi yıkılmış ya da ağır hasarlı ise orada barınması için konteyner veriliyor. Köye verilen konteynerleri sonradan kaldırarak, şehre veya başka bir yere götürmesi mümkün değil. Gedikbulak köyünde iki vatandaşın yaptığı gibi, köydeki konteynerlerini şehre taşıyanların tespit edilmesi halinde işlem yapılacak, konteynerlere el konulacaktır."

Valilik olarak bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceklerini belirten Uslu, T.İ ile M.A hakkında, "yalan beyanda bulunma" suçundan işlem başlatıldığını bildirdi.

- VAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title