Haberler

Kentte Vakıflar Haftası Kutlamaları Başladı

Her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Vakıflar Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk töreni ile başladı.

Her yıl mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan Vakıflar Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk töreni ile başladı.

Törene, Vakıflar Bölge Müdür Vekili Hakkı Murat, şube müdürleri ve çok sayıda vakfın temsilcisi katıldı. saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Atatürk'e çelenk sunumu gerçekleştirildi.

Çelenk töreninden sonra katılımcılar Vali Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Selçuklu döneminde başlayan vakıf geleneğinin Osmanlı ile birlikte daha da köklü hale geldiğini belirten Vali Orhan Düzgün, "Osmanlı'da vakıflar sosyal hayatın düzenlenmesinde önemli bir yer tutuyordu. Öyle ki, neredeyse bugün bakanlıkların yaptığı işi vakıflar gerçekleştiriyordu." dedi.Kayserinin Selçuklu ve Osmanlı vakıfları açısından zengin bir kültüre sahip olduğuna da dikkat çeken Vali Orhan Düzgün, hayırseverlerin günümüz modern dünyasında yaptıkları faaliyetlerin, geçmişteki vakıf kültürünün günümüze yansıması olduğunu ifade etti. Vali Orhan Düzgün konuşmasının ardından vakıf temsilcilerinden faaliyetlerine dair bilgi aldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün Vakıflar Haftası Selçuklu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title