Haberler

Kaymakam Yıldız: "Köylümüzü Üretime Yönlendirmemiz Lazım"

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, “Köylümüzü üretime yönlendirmemiz lazım” dedi.

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, "Köylümüzü üretime yönlendirmemiz lazım" dedi.

Turhal Kaymakamı Bünyamin Yıldız, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından köy muhtarlarının katılımı ile düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muammer Gürçay ve köy muhtarlarının hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kaymakam Yıldız, "Siz muhtarlarımızla yaptığım ilk toplantıda güncel sorunlarımızı bir taraf bırakıp köylümüzü üretime yönlendirmemiz lazım. Devletimizin verdiği çok çeşitli teşvikler var. Bu teşviklerden istifade etmek istiyoruz demiştik. Bu düşüncelerimiz doğrultusunda Turhal- Tokat karayolu üzerinde Kat köyümüzde yöresel ürünlerin işlendiği üretim tesisleri ve köylülerimizin yöresel ürünlerini satabilecekleri satış reyonlarının yer alacağı bir merkez düşünüyoruz. Yine bunun dışında Kat, Necip ve civarındaki köylerimiz için yaklaşık bin dekar alanda yüksek terbiye sistemi ile bir bağcılık projesi hazırladık. Projenin maliyeti 4 milyon liradır. Kazova'ya alternatif olabilecek ürün çeşitliliğini sağlamaya çalışacağız. Bu arada Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın katkılarıyla ilçemizde seracılık kursu düzenlendi. Bu kurs kapsamında 46 kursiyerimiz geziye götürüldü. Biz bu tür eğitimlere devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından köy muhtarlarına ORKÖY kredileri kullanılması ile ilgili yeni projelerin yapılması konusunda bilgiler verildi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bünyamin Yıldız Turhal Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title