Haberler

Kaymakam Karataş Köylülerin Sorunlarını Yerinde Dinliyor

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ve daire amirleri, ilçeye bağlı köylere yaptıkları ziyaretlerini sürdürüyor.

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ve daire amirleri, ilçeye bağlı köylere yaptıkları ziyaretlerini sürdürüyor.

Ularca, Menteşe, Devlethan ve Pirahmet köylerini gezen Kaymakam Abdülkadir Karataş köylülerin sıkıntı ve isteklerini dinleyerek eksikleri yerinde tespit etti. Ularca köyünün Uzun Ahır Mahallesi'nde eksikleri inceleyen Kaymakam Karataş, köy muhtarı İlhan Yetim ile birlikte 2 bin metrelik kilit parke taşının döşendiği yerleri gördü. Altyapı sorununun bir çoğunu hallettiklerini ifade eden köy muhtarı Yetim "3 metre genişliğinde 72 metre uzunluğunda toplam 200 metrelik taşa daha ihtiyacımız var. 30 ton 30 ton toplamda 60 tonluk içme suyu depomuz vardı. Depremle birlikte 30 tonluk depomuz hasar gördü. 30 tonluk tek depo da bizlere yetmiyor. Yağışlı havalarda suyumuz kirleniyor. Yeterli suyumuz var. Fakat sondaj vurulması lazım." dedi.

Muhtarın talebine karşılık Karataş, "Sana 100 tonluk yeni depo yapalım. Projeyi al hemen takibine başla. 200 metrelik taşı da verelim. Yarım kalan yeri tamamla" dedi. Okul bahçesini ve sınıfları gezen Kaymakam Abdülkadir Karataş, 1. sınıf öğrencilere kitaptan hikayeler okuttu. Öğrencilerin güzel şekilde okuması ile köylerde eğitim seviyesinin arttığını belirten Karataş, "1. sınıf öğrencilerimiz köylerimizde eğitim kalitesinin artması ile birlikte ilçemizdeki öğrencilerin seviyesine yetiştiler. Bu güzel bir başarıdır. Yeni çıkan 4+4+4 sistemi ile de öğrencilerimiz 4. sınıfa kadar burada eğitimlerini sürdürecekler. 5. sınıftan 8. sınıfa kadar ise Akçaavlu köyümüzde bulunan okula taşınacaklar."dedi. Okulun düzenlemesinin ve eksiklerinin tespiti için Okul Müdürü Ayhan Aslan'a talimat veren Karataş "Okulumuzda ne eksiğimiz varsa bunları tespit edin. Ne lazımsa karşılayalım. Kırık dökük bir şey kalmasın. Ayrıca okulumuzun bahçesine de parke taş döşeyelim. Ne kadar taş lazımsa ölçtürün verelim. Çerkez Hamidiye köyümüzde bulunan Atatürk büstünü de buraya getirelim." diye konuştu.

MENTEŞE KÖYÜ

Karataş ve beraberindekiler Menteşe köyüne geçtiler. Burada köy mezarlık yolunun akan su yüzünden bozulduğunu ifade eden köy Muhtarı Ramazan Çakır, "Yolda traktör bile geçmekte zorlanıyor. Köy mezarlığı yüksekte olduğu için hem uzak hemde yol problemli. Kışın zorlanıyoruz. Ayrıca akan su yolu bozuyor. Yol üzerinde tarlaları olanlarda hark için yer vermiyorlar. Bu nedenle yolumuz hiç düzelmiyor." dedi. Karataş ise gerekirse grayder ile yolu açarak bu sorunu çözeceklerini ifade etti.

DEVLETHAN KÖYÜ

Devlethan köyünde Muhtar Ali Aydın tarafından karşılanan Karataş ve daire amirleri kısa bir süre sohbet ettiler. Köy defterine notlar yazan Karataş'a su pompasının arızalı olduğunu belirten Muhtar Aydın, "Su pompamız sürekli arızalandığı için su sorunu yaşıyoruz. 25 hanemiz var. Kanalizasyon ve başka bir sorunumuz yok." dedi.

Kaymakam Karataş, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Akar'a telefon ederek köy muhtarının su pompası sıkıntısını anlattı. Pirahmet köyünde köylüler ile bir araya gelen Karataş ve daire amirleri köye yapılan düğün salonunu gezdiler. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Aydın Karataş Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title