Haberler

"Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu" Toplantısı

Hatay Valisi Lekesiz: "Trafik kurallarına uyulmaması can kayıplarına ya da hayat boyu sürecek sakatlıklara yol açmaktadır. Bu anlamda kurallara uyulması büyük önem taşıyor"

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, trafik kurallarına uyulmamasının can kayıplarına ya da hayat boyu sürecek sakatlıklara yol açtığını, bu anlamda kurallara uyulmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

Vali Lekesiz, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen "Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı Koordinasyon Kurulu" toplantısında yaptığı konuşmada, karayolu trafik güvenliğinde trafik göstergelerinin modern dünyanın standartlarına ulaşması gerektiğini kaydetti.

Trafik kurallarına niçin uyulması gerektiği konusunun vatandaşa anlatılması, il genelinde yaygın bir kampanya başlatılarak toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini ifade eden Lekesiz, şöyle devam etti:

"Eylem planında da belirtildiği gibi evet denetimler arttırılsın ama bundan önce denetimlerin neden artırılması gerektiği, kurallara neden uyulması gerektiği vatandaşa etkili şekilde anlatılsın. Emniyet kemeri ve kask takmak hayat kurtarır. İşte bunun gibi emniyet kemeri takılmaması, kasksız motosiklet, alkollü araç, araçta cep telefonu kullanılması, ışık ve hız ihlalinin nelere mal olduğu vatandaşa etkili şekilde anlatılmalı. Trafik kurallarına uyulmaması can kayıplarına ya da hayat boyu sürecek sakatlıklara yol açmaktadır. Bu anlamda kurallara uyulması büyük önem taşıyor."

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı'nda, alkollü araç kullanma, kırmızı ışıkta geçme, aşırı hız, hatalı sollama, emniyet kemeri ve kask takmama, araç içinde telefonla konuşma gibi kural ihlalleriyle ilgili denetim faaliyetlerin artırılması gibi konuların yer aldığı bildirildi.

Toplantıya, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve diğer kurum müdürlerinin katıldığı bildirildi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Celalettin Lekesiz Celalettin Lekesiz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title