Haberler

Karatay'da Kadına Yönelik Şiddet Konulu Seminer

Konya'nın merkez Karatay İlçe Kaymakamlığı, Halk Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan "Kadının Toplumdaki Yeri, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Eğitim" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Konya'nın merkez Karatay İlçe Kaymakamlığı, Halk Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Karatay Belediyesi'nin katkılarıyla hazırlanan "Kadının Toplumdaki Yeri, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Eğitim" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Aziziye Kültür Merkezi'ndeki seminere, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun ve çok sayıda davetli katıldı.

Seminerde Karatay Halk Eğitim Müdürü Osman Öz, kadına şiddete yönelik seminerin önemine binaen bilgiler verdi. İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de, her yıl özellikle ülkemizde kadına yönelik şiddeti fazlaca duyduklarını ve bununda üzücü olduğu belirterek, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti. Kadına şiddete yönelik günümüzde en büyük sorunlarından birinin eğitimsizlik olduğunu dile getiren Küçükkendirci, "Eğitimsizlikle beraber işsizlik ve refah seviyesinin düşük olması bu olayı gerçekten kamçılıyor" dedi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bu tür programların arttırılması gerektiğine dikkat çekerek, Karatay'da boşanma oranının yüzde 14'lere ulaştığını, bu nedenle bu tür seminerlerin gündeme geldiğini kaydetti.

4320 sayılı aileyi koruma yasasının olduğunu ifade eden AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu ise, aile içi şiddete yönelik gerek sağlık kurumları, gerekse güvenlik birimlerine gerekli eğitimler verildiğini aktardı. Şiddet uygulayan insan ne kadar agresif ve baskın karakterli olursa olsun yasalar karşısında korktuğunu dile getiren Türkmenoğlu, kadının yanında daima devletin olduğunu vurguladı.

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş da, kadına şiddete yönelik istatistiki bilgiler vererek kadının toplumdaki yerinin daha üst düzeye getirilmesi hem aile içi şiddetin önlenmesi hem de aile içindeki iletişimin güçlendirilmesi yönünde eğitim çalışmalarına önem vermek durumunda olduklarını söyledi. Altıntaş, "Eğer anne ne kadar güzel yetişmişse o toplum o kadar gelişmiş ve belli bir düzeye ulaşmış toplumdur. Eğer yetişmemişse maalesef geleceğin sıkıntıları olan bir toplumdur" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerince "Kadının Toplumdaki yeri, Kadına Yönelik Şiddet ve Aile İçi Eğitim" konulu seminerine geçildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İl Sağlık Müdürlüğü Altıntaş Karatay Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title