Haberler

Kahramanmaraş İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Koordinasyon Kurulu ekim ayı toplantısı yapıldı.

İl Koordinasyon Kurulu ekim ayı toplantısı yapıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kent genelinde yatırımcı kamu kurum ve kuruluşların 682 proje üzerinde çalıştığını, bu projelerin tutarının 5 milyar 43 milyon 117 bin TL, 2013 yılı ödeneğinin ise 841 milyon 911 bin TL olduğunu söyledi.

Sektörler itibariyle en fazla ödeneğin 244 milyon 11 bin lirayla enerji sektöründeki yatırımlara verildiğini, bu sektörü ulaştırma ve tarım sektörünün izlediğini ifade eden Kocatepe, ildeki kamu yatarımlarına 3. dönem sonu itibariyle yapılan harcamaların  434 milyon 309 bin liraya ulaştığını, en fazla yatırım harcamasının da ulaştırma ve tarım sektöründe gerçekleştiğini kaydetti.

Kocatepe, 2013 yılı içerisinde yürütülen 682 projeden 270'inin tamamlandığını, 294 proje üzerinde çalışmalara devam edildiğini, 75 proje ihale aşamasında olduğunu ve 43 projeye ise başlanamadığını belirtti.

Yatırım projelerinin sektörlere göre dağılımını anlatan Kocatepe, "682 projenin yüzde 30'nu diğer kamu hizmetleri, yüzde 24'nü ulaştırma, yüzde 22'sini tarım, yüzde 15'ni eğitim ve geriye kalan yüzde 9'luk kısmını ise madencilik, enerji, kültür, spor, imalat ve sağlık sektörüne ait yatırımlar oluşturmaktadır" dedi.

Konuşmanın ardından resmi kurum müdürleri yatırım programlarını sundu, koordinasyon gerektiren konular hakkında bilgi verdi.

Toplantıya kaymakamlar, belediye başkanları ile yatırımcı kurumların yöneticileri katıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Yerel

Şükrü Kocatepe Kahramanmaraş Fikret Kiraz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title