Haberler

İzmir'deki Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hakaret İddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Parti Meclisi üyesi Onur Kılıç hakkında 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Parti Meclisi üyesi Onur Kılıç hakkında 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, Kılıç'ın ocak ayında katıldığı bir eylemde attığı sloganla, TCK'nın 299. maddesi kapsamında, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediğini belirterek, 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle 7. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açtı.

İzmir'de ocak ayında katıldığı eylemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği öne sürülen Onur Kılıç, 13 Şubat'ta tutuklanmıştı. Kılıç'ın tutukluluğuna ilişkin ilk itiraz reddedilmiş, daha sonra yapılan ikinci itirazı değerlendiren 2. Sulh Ceza Hakimliği, 26 Şubat'ta tahliyesine karar vermişti.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Onur Kılıç İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title