Haberler

İTO'nun Sivas'a Yaptıracağı Okulun Protokolü İmzalandı

İstanbul Ticaret Odası'nın (ito) Sivas'ın Yıldızeli İlçesine Bağlı Şeyhhalil Beldesinde Yaptıracağı Şehit Yusuf Kolay İlköğretim Okulu'nun Protokolü, Sivas Valiliği'nde İmzalandı

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Şeyhhalil beldesinde yaptıracağı Şehit Yusuf Kolay İlköğretim Okulu'nun protokolü, Sivas Valiliği'nde imzalandı.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve oda yetkililerinden oluşan heyet, şehitlerin isimlerini taşıyacak ilköğretim okulları inşa etme projesi çerçevesinde Yıldızeli ilçesine bağlı Şeyhhalil beldesinde yaptırılacak 8 derslikli ilköğretim okulunun protokol imza töreni için Sivas'a geldi.

İlk olarak beraberindeki heyetle birlikte Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret eden Yalçıntaş, Valilik şeref defterini imzaladı.

Daha sonra Sivas Valiliği Vali Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu'nda düzenlenen okulun protokol imza töreninde konuşan İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul'dan Sivas'a 75 kişilik bir heyetle geldiklerini söyledi.

İstanbul Ticaret Odası olarak tüm Türkiye çapında başlattıkları bir eğitim hamlesi olduğunu ifade eden Yalçıntaş, şöyle devam etti:

'Bu eğitim hamlesinde de bu vatanı borçlu olduğumuz aziz şehitlerimizin de ismini yaşatmayı hedefliyoruz. İşte bu sebeple çok kıymetli bir şehidimizin, şehit Yusuf Kolay'ın ismini yaşatacağımız ilköğretim okulunun protokolü için buradayız. Tabi bu okulun Sivas'ta yapılıyor olması ayrı bir öneme sahip. Çünkü Sivas Anadolu'nun tam orta yeri, Sivas bu milletin değerlerini, Anadolu'nun değerlerini temsil eden bir yer. Yiğidin harman olduğu yer. ve Türkiye Cumhuriyeti çadırının da temel direği. Cumhuriyetimizin temelleri de burada atıldı.'

Yıldızeli ilçesinde yaptıracakları okulun şehit Yusuf Kolay'ın adını yaşatacağını bildiren Yalçıntaş, 'Sadece şehidimizin adını yaşatmakla kalmayacak şehidimizin temsil ettiği değerleri de yaşatacak. ve o değerler yaşadıkça bu okullardan inşallah daha nice Yusuf'lar mezun olacak. ve o mezun olan Yusuf'lar da inşallah Türkiye'yi daha aydınlık günlere, daha müreffeh günlere taşıyacaklar' diye konuştu.

Protokol töreninden sonra en kısa zaman içinde Valilik tarafından yer tesliminin gerçekleştirileceğini anlatan Yalçıntaş, 'Yer teslimi gerçekleştirildikten sonra ihale işlemleri yine Sivas Özel İdaresi tarafından yapılacak. ve en kısa zamanda inşallah bizler tekrar Sivas'a geleceğiz ve bu okulumuzun bu sefer açılış törenini gerçekleştireceğiz' dedi.

- VALİ ALİ KOLAT-

Vali Ali Kolat ise İstanbul Ticaret Odası'nın eğitime ciddi manada katkı sağladığını söyledi.

Odanın Sivas'a da bir ilköğretim okulu yapmayı taahhüt ettiğini bildiren Kolat, 'Yıldızeli ilçemizin Şeyhhalil beldesi ilköğretim okulunu inşallah yapacaklar. ve bu okulu yaparken de bir şehidimiz adına bunu yapıyorlar, büyük bir vefa duygusuyla hareket ederek. Yusuf Kolay diye bir şehidimiz adına burada okul yapılacak. Şimdi onun protokolünü imzalayacağız' diye konuştu.

Duyarlıklarından ve bu katkılarından dolayı İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ile beraberindeki heyete teşekkür eden Vali Kolat, bu sırada Yalçıntaş'ın soyadını yanlışlıkla 'Karayalçın' olarak söyleyince, salondakilerin uyarısıyla düzeltme yaparak, 'Halbuki babası da çok iyi bir dostumuzdur' diye espri yaptı.

Konuşmaların ardından okulun inşası için hazırlanan protokol imzalandı. Törenin ardından Yalçıntaş ve Kolat, birbirlerine çeşitli hediyeler sundu.

(DOĞ-ABK) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
title