Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Bursa'da İsrail'i protesto etmek için teravih namazının ardından toplanan grup, sabah namazına kadar Gazzeliler için dua etti, Kur'an okudu.

Bursa'da teravih namazı sonrası toplanan siyasi parti teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarından (STK) oluşan grup, İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek için, sabah namazına kadar Gazzelilere dua etti, Kur'an okudu.

Ulu Camii önündeki Orhangazi Parkı'nda toplanan Saadet Partisi Osmangazi İlçe Teşkilatı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri ile vatandaşlar, İsrail'i protesto etti.

Parka serilen hasırlarda oturarak sabaha kadar dua edip, Kur'an okuyan grup, zaman zaman da "kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Saadet Partisi Osmangazi ilçe Başkanı Gökhan Gerçek, protestoya katılanlara teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Bugün içimiz yanıyor. Kardeşlerimiz katlediliyor. Bilmem kaçıncı defa siyonist İsrail, terörist İsrail kardeşlerimizi katlediyor. Her tarafta, Türkiye'de, STK'larda, dünyada büyük bir sessizlik var. Nerede bir Müslüman katlediliyorsa, şehit ediliyorsa, hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Geçmişimize baktığımız zaman atalarımız, Osmanlı nerede bir zulüm var, gitti oraya bunu yapan zalim sultanı aşağı indirdi. Oranın halkı ister Müslüman olsun, ister kafir olsun o zulmü bitirdi. Bugün de olması gereken budur. Allah rızası için cihadınızı en üst seviyeye çıkarın diyorum."

Grup daha sonra yanlarında getirdiği yiyeceklerle sahur yaparak dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

İsrail Gazze Yerel Haberler

title