Haberler

İşçiler Arasında Bilgi Yarışması Düzenlendi

Menteşe'de Aydem Elektrik Dağıtım AŞ ve Gediz Elektrik Dağıtım AŞ çalışanlarına yönelik bilgi yarışması gerçekleştirildi.

Menteşe'de Aydem Elektrik Dağıtım AŞ ve Gediz Elektrik Dağıtım AŞ çalışanlarına yönelik bilgi yarışması gerçekleştirildi.

Aydem elektrik dağıtım şirketinde görevli işçiler, 3'er kişilik gruplar ile iş sağlığı ve güvenliği konusunda yarıştı. Muğla Öğretmenevi'nde düzenlenen yarışmada işçilere 20 soru soruldu.

Yarışmayı düzenleyen A ARTI OSGB firması sorumlusu Şenol Aslanoğlu, iş güvenliğinin sadece iş yerlerinde değil, evlerde de alınması gerektiğini söyledi.

Bu konuda 1 yılı aşkın süredir işçilere eğitim verdikleri belirten Aslanoğlu, " Soma'da görüldüğü gibi Türkiye'de en büyük eksiklik iş güvenliği kültürüdür. Soma'da bulunmayan oksijen tüplerini, acil müdahale alanlarını tartışıyoruz ama çoğumuz evimizde acil durumda ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Değişik etkinlikler yaparak iş sağlığı ve güvenliği konusunda empati yapmayı öğrettiklerini anlatan Aslanoğlu, "Hiçbir iş, iş güvenliği tedbiri alınmayacak kadar acil değildir. Hedefimiz yüz yüze iletişim. İş sağlığı ve güvenliğinin ciddiye alınması gerekiyor" diye konuştu.

İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Muğla'da yapılan yarışmaların ardından birinci olan ekipler, bölge birinciliği için 19 Haziran'da İzmir'de yarışacak. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Gediz Elektrik Dağıtım Menteşe Muğla Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title