Haberler

İmam Hatip Lisesi Mezunları Pilav Gününde Buluştu

Burdur İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel 11.Pilav Şöleni, Burdur İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşti.

Burdur İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından düzenlenen Geleneksel 11. Pilav Şöleni, Burdur İmam Hatip Lisesi bahçesinde gerçekleşti. Burdur başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışındaki imam hatiplerin buluştuğu 11. Pilav Günü'ne AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya,İl Genel Meclisi Başkanı İbrahim Ekici, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Burdur Müftüsü Osman Artan, Burdur Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Sancar, AFAD Müdürü Mehmet Oral katıldı.

İmam Hatip Mezunları, Pilav Günü'nde birbirlerine kavuşmanın sevincini yaşayarak hasret giderdi. Pilav Günü'nde Divan Başkanlığı'nı Burdur Müftüsü Osman Artan yaptı. Yapılan oylama ile 2014 yılında düzenlenecek 12. Pilav Günü'nün Ramazan Bayramı'ndan sonraki ilk Pazar günü düzenlenmesine karar verildi.

İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'nin konferans ve toplantı etkinlikleri dışında toplanan bağış ve aidatlarla öğrencilere burs verdiğini dile getiren BİHDER Başkanı Av. Ömer Bütüner, şöyle konuştu: "Öncelikle uzaktan yakından pilav günümüze gelen dostlarımıza teşekkür ediyorum. Burdur İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği, 2007 yılında kurulmuş altı yıllık bir dernektir. Pilav günü daha önce okul organizasyonu olarak yapılmaktaydı. 2007 yılından bu yana derneğimizin bünyesinde yapılmaktadır. Dermeğimiz bu 6 yıl içinde her yıl güçlenerek büyümekte ve Burdur'un hatırı sayılır sivil toplum kuruluşları arasına girmiş bulunmaktadır. Organizasyon haricinde konferanslar, oturumlar ve piknikler tertip ederek faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Bunun yanında en önemli organizasyonumuz gerek İmam Hatip Lisesi'nde okuyan gerek İmam Hatip Lisesi'nden mezun olmuş üniversitede okuyan öğrencilerimize burs desteği sağlamaktır. Bu amaçla başladığımız yolda her geçen gün büyüyerek, güçlenerek, yolumuza devam ediyoruz. Özellikle 4+4+4 katsayı sorununun çözülmesi ile birlikte bizim omuzlarımızdaki sorumluluğun daha da arttığının bilincindeyiz. Kaliteli ve şuurlu imam hatip liselileri yetiştirmek adına elimizden geleni yapmak için çabalarımız devam etmektedir."

BİHDER Pilav Günü, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dernek üyelerinin konuşmaları ile devam etti. Pilav günü, pilav, sulu yemek, helva ve ayran dağıtımı ile sona erdi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title