Haberler

Hürsiad'dan Üyelerine Suriye Gezisi

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (Hürsiad) Üyelerine, Suriye'nin Şam, Halep, Hama ve Humus Kentlerine İki Günlük Kültür Gezisi Düzenledi.

Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) üyelerine, Suriye'nin Şam, Halep, Hama ve Humus kentlerine iki günlük kültür gezisi düzenledi.

HÜRSİAD Genel Sekreteri Orhan Özdülkar, gezi programı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Üyelerimize, seminer, resepsiyon, yurt içi ve yurt dışı gezileri, dış ticaret köprüsü programları, aileli kahvaltılar gibi faaliyetler yanında sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Tarih boyunca çeşitli kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapmış, yanı başımızdaki kardeş ülke Suriye'yi daha yakından tanımak ve üyelerimizi 2 gün de olsa işlerinden uzaklaşarak dinlenmelerini sağlamak amacıyla bu geziyi düzenledik. Şam'da ilk gün, Seyh Muhiddin Arabi Türbesi ve Camii, Hz. Bilal Habeşi'nin kabri ve türbesi, Ehlibeyt Mezarlığı, Hz. Abdullah Ümmü Mektüm kabri ve türbesi, Ebu Dardan'ın türbesi ve Selahattin Eyyubi'nin türbesi ziyaret edildi. Tarihi ve kültürü bütünü ile yaşatan Şam'da bulunan ilk Türk Hava Şehitlerimizin ziyaretinin ardından, 2. Abdülhamit'in yaptırmış olduğu Hamidiye Çarşısı ve Emevi Camii gibi Şam'ın önemli eserleri gezilerek tarih ve kültür açısından bilgi edinildi. Gezinin ikinci gününde ise Humus'ta Hz. Halit Bin Velid'in Türbesi, Hz. Ömer'in oğlu Übeydullah Türbesi ziyaret edildi. Humus'un örnek yapılarından olan tarihi Hama Su Değirmenleri gezildikten sonra Osmanlı hatıralarını yaşatan Halep Çarşısı ziyaret edildi. Abdülhamit Han'ın yaptırmış olduğu 18 km. uzunluğundaki Tarihi Halep Kapalı Çarşısı'nda yapılan alış verişten sonra gezi sona erdi." diye konuştu.

(TB-OÇ-Y) 27.05.2008 14:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title