Haberler

Hüda-Par'dan DESOB ve DTSO'ya Ziyaret

Güncelleme:

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut başkanlığındaki heyet DTSO ve DESOB'u ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut başkanlığındaki heyet Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliğini ziyaret ederek kentte yaşanan ekonomik sıkıntılar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut başkanlığındaki HÜDA PAR heyeti 100 günü aşkın bir süredir Diyarbakır'da devam eden çatışmalardan dolayı şehir esnafının yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve kentin içinde bulunduğu ekonomik sorunlarla ilgili olarak bilgi almak için Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) ile Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârları Odası Birliğini (DESOB) ziyaret etti.

Ziyarette HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Vedat Turgut, HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, İl Başkan Yardımcıları Metin Turan ve Şükrü Aksoy ile Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül katıldı.

"Çatışmanın getirdiği yıkım ve tahribat Kürtlerin yararına olmadı"

İlk Olarak DESOB'a ziyarette bulunan HÜDA PAR heyeti burada DESOB Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ebedinoğlu ile görüştüler. Ziyarette bir konuşma yapan Turgut, yaşanan çatışmalı ortamın ve çatışmanın getirdiği yıkım ve tahribatın Kürtlerin yararına olmadığını belirterek, bu çatışmaların sonlandırılması için bir çözümün devreye konulması gerektiğinin altını çizdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren DESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ebedinoğlu, yaşanan çatışmalardan dolayı en büyük mağduriyeti bölge esnafının yaşadığını ve bu ekonomik darboğazdan çıkmak için hükümetten destek beklediklerini söyledi. Daha sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı (DTSO) ziyaret eden HÜDA PAR heyeti DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar ile bir araya geldi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title