Haberler

Hilvanlı Öğrenciler Kitap Fuarına Hazırlanıyor

Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer'in talimatıyla hazırlanan "Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor Sosyal Etkinlik Projesi" Kaymakamlık İlçe Proje Ofisi tarafından hayata geçiyor."

Hilvan Kaymakamı Uğur Sezer'in talimatıyla hazırlanan "Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor Sosyal Etkinlik Projesi" Kaymakamlık İlçe Proje Ofisi tarafından hayata geçiyor.

İlçe Kaymakamı Uğur Sezer tarafından "Kumbaralar Açılıyor Çocuklar Kitaplarla Buluşuyor Sosyal Etkinlik" projesi kapsamında 24-29 Kasım 2013 tarihleri arasında ilçe merkezi ve köylerdeki okullarda yürütülecek olan proje öğrencilere tutumlu olmanın, sahiplenmenin ve kitap okumanın önemini kavramak amacıyla yapıldığı öğrenildi.

Konu ile ilgili İlçe Kaymakamı Uğur Sezer, "Kitaptan başka çocuklarımıza bırakacağımız bir hediyemiz yok. Çocuklarımıza kazandıracağımız en büyük alışkanlık ise okuma alışkanlığı olmalıdır. İlçemizde ilk defa uygulanacak olan proje, gerek öğrencilerimize gerekse okullarımıza çok faydalı bir proje olacaktır. Değişik yayın evlerinden kitaplar İlçemize gelecek, yazarları ile birlikte ilçede bir kitap fuarını hayata geçireceğiz. Sadece öğrencilere yönelikte değil, aslında dışarıdan da isteyen vatandaşlarımızda gelip fuardan hizmet alabilecekler. Bu proje sayesinde ilçemizin kültür ve eğitimine verebileceğimiz en büyük katkıdır. Eğitim Hilvan ilçemizde en önemli önceliğimizdir" dedi.

Hilvan Ortaokul'un da Kaymakam Uğur Sezer ve beraberindeki heyet ile birlikte öğrencilere kitap kumbarası dağıtıldı. Hilvan Kaymakamlığı'nın yürüttüğü projenin hedef kitlesi 8000 ilkokul ve ortaokul öğrencisi olup, Proje kapsamında öğrenciler 24-29 Kasım tarihlerinde Hilvan Spor salonunda yapılacak olan kitap fuarına kadar kumbaralarında biriktirdikleri paraların yanı sıra Hilvan Kaymakamlığınca verilecek olan harçlıkla kendi istedikleri kitapları alarak kitap okumanın ve tutumlu olmanın bilincine varacaklardır. - ŞANLIURFA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Sezer Hilvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title