Haberler

Herşey Hasta Çocukların Eğitiminin Yarım Kalmaması İçin

ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatarak tedavi gören öğrenciler ders başı yaptı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yatarak tedavi gören öğrenciler, hastane okulunda ilk derslerini bugün yaptı.

Okul öğretmeni Çetin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulun, hastanede yatarak tedavi gören öğrencilerin eğitim ve öğrenimlerinden geri kalmamaları için hizmet verdiğini belirterek, hasta çocukların kendilerini iyi hissettiklerinde sınıflarda, kalkamayacak durumda olan çocukları ise hasta odalarında ziyaret ederek eğitim verdiklerini kaydetti.

Çocukların eğitim gördükleri okullardaki sınıf derslerini hastanede de almaya devam ettiklerini ifade eden Yıldız, şöyle konuştu:

"Hasta çocukların, hastanede yattıkları sürede eğitimleri yarıda kesilmiyor. Aksine buradaki zamanlarını çok iyi değerlendikleri bir süreç oluyor. Biz tabi ki hiçbir öğrencimizin bu şekilde hastanede kalmasını istemiyoruz. Öğrencilerimizin bir an önce iyileşmelerini, aile ve okul hayatlarına dönmelerini istiyoruz. Burada yatarak tedavi gören çocuklarımız için de hastane okulun yararlı olduğunu düşünüyorum. Biz burada sadece kronik hastalarla değil, uzun süre tedavi gören kanser, lösemi, böbrek, kalp yetmezliği rahatsızlığı olan çocuklarımız bulunuyor, hastanede kaldıkları sürede eğitimlerini ve zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme imkanı buluyorlar."

Yıldız, hasta çocukları odalarında ziyaret edip, onlarla tanıştıklarını, ailelerden ve doktorlardan bilgi aldıklarını, belli izinlerle çalışma yürüttüklerini bildirdi.

-"Hastalıktan çocuklarımız ve öğretmenlerimiz uzak olsun"

Hasta çocukların hangi alanda isteği varsa o isteğini karşıladıklarını anlatan Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Öğrencilerin, ders yapmak istemedikleri zaman, satranç oynayıp, film izlediklerini, oyun oynadıkları ancak sınıfa gelemeyecek çocuklar için de onları da hasta odalarında ziyaret ederek bu tür etkinleri yapmaya çalışıyoruz. Tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılı bir eğitim yılı diliyorum. İnşallah çok az hastalığı olan bir yıl olsun. Hastalıktan çocuklarımız ve öğretmenlerimiz uzak olsun." - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Çetin Yıldız Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title